Serije

Deveta epizoda premoćna, sam kraj, naježio sam se. Još jedna epizoda i baš će biti teško čekati 2 godine ako ne i više za novu sezonu :(

Sad tek odgledah i ja, ova mi mozda bolja od svih 8 prethodnih zajedno. A svaka mi je bila odlicna. Jedva cekam finale....verujem da ce na odlican postaviti "sahovsku tablu" za 2. sezonu.

Procurela 10. epizoda na torrentima. Skida se upravo pa uskoro utisci :D

Ja već odgledao, nisam mogao da se strpim do ponedeljka. Epizoda je baš pravi rolerkoster. Druga sezona tek za par godina...

Kako molim za par godina???

Dosao sam do cetvrte, dalje mi se vise nije dalo. Gledao sam neke isjecke na tt-u, ali cekam 10 ep da izade da pogledam sve.

Od 4. epizode pa nadalje, svaka je sve bolja i bolja. Izguraj do kraja.

Svakako cu pogledat, onaj isjecak mi je privukao paznju. Znate vec spektakularan ulazak i tko na kome 🤣

Elem, jel tko gleda TWD? Zadnja sezona, nije bas da me nesto odusevljava, jer je ko i sa the 100 vwc videno sve 100x

Ja tek treba da bindžujem House, po ovome što ste pisali za dva dana ću da pogledam celu sezonu 😆

Slobodn bindžuj 🤣 Posle 4e ti je svaka epizoda sve bolja i bolja. I do 4e je super ali imaš dosta time jumpova i nekad to ume da ubije radnju ali čim malo serija stane na svoje tamo negde 5a epizoda, uživaćeš.

Tek sinoc sam stigao da odgledam zavrsnicu. Malo su mi pomesana osecanja u vezi ove epizode ali u sustini, kako sam i ocekivao, sve je postavljeno za nastavak.

E sad bi mogao LOTR: Rings of Power kad stignem, da vidim do koje mere ide krindz :ROFLMAO:

Ja imam ozbiljan problem sa epizodom 9 i epizodom 10 ali nisam hteo da pišem ovde neke spojlere a i uglavnom ti problemi koje imam su vezani za knjigu i odstupanje od materijala i neverovatne nelogicnosti. Vređanje inteligencije itd.

Pogotovo epizoda 9 i ta poslednja scena. Ja ne znam zašto su to ubacili jer to prvo u knjizi ne postoji drugo da postoji bio bi ozbiljan problem i George Martin bi bio prozvan za pisca koji ima puno plot holova. Jer je to ogroman plot hole. Zašto ih nije sve ubila tamo i tad? Rejnis iz knjige bi to uradila bez problema, pogotovo što je već znala šta je rat i drugo, ako već uradiš tako da ona izleti sa zmajem gde je pobila puno ljudi u samom impactu, onda ne vidim razlog zašto ne bi nastavila da ubija kad sa takom lakoćom ubija bet da razmišlja gde bije. Tako da ta scena je potpuno no sense i nije trebala da bude uključena. Kontam šta su hteli da urade ali ko god malo uključi mozak shvatiće koliko to nema smisla. A za 10 epizodu je manji problem jer tu čak i mogu da se složim sa odstupanjem materijala. Samo ću reći da borba Ejmonda i Luka nije bila trka i bežanje već stvarno borba i Ejmondu nije bilo žao da ubije Luka, čak šta više i njegova buduća žena, ćerka od Orosa ga je naterala da Luku uzme oko, što legenda kaže da najverovatnije i jeste uradio kad je našao telo. Ali dobro. Tu odstupanje od materijala mi ne smeta jer kontam šta žele da urade sa Ejmondom.

Editovao sam spoiler tagove, sad radi dobro :D

Elem da, procitao sam da ima odstupanja a posebno ovaj deo vezan za zadnju epizodu je i meni zamerka.

9. mi je bila odlicna, verovatno najbolja epizoda u sezoni.

Ma bila je odlična. Do tog dela koji sam naveo u spojler tagu. Ostavila mi je gorak utisak tu jer je to očigledan plot hole.

Za 10 epizodu tu sam već rekao mišljenje ali sam zaboravio da napomenem da je George Martin potpisao sva odstupanja i pogotovo to u 10 epizodi mu se sviđa to odstupanje i sva odstupanja sa likom Viserisa mu se sviđaju. Jer Viseris nije baš takav bio u knjizi ali u seriji je 100 puta bolji.

Jeste, Viseris prva liga stvarno.

Meni licno najomrazeniji lik Alicent (za sada). Gora mi je nego Cersei u GoTu. Cersei nisam voleo nikako ali mi je bar bila badass u tome sto radi a Alicent kad god vidim , samo pomislim "Neee, iskljucite je" :ROFLMAO:

Odgledao sam prve dve epizode Rings of Power (konacno) veceras..........otprilike ova slika sumira moje utiske za sada..........

galadriel.jpg

Koje razocaranje od TWD-a. 🤢🤢🤮

Sve sezone imale jaci svrsetak nego finalni svrsetak

Konačno sam našao vremena za 5. sezonu The Crown i prvi i do sada najjači utisak mi je da se Elizabeth Debicki jezivo dobro snašla u ulozi Dajane. Glas, pokreti, sve vizuelno...neverovatna je.

Btw, ko voli takve period, kostimirane i dvorske drame, ima preporuku za Netflixovu Die Kaiserin (The Empress) o životu austrougarske carice Elizabete, tzv. Sisi. Serija je na nemačkom, sjajno je urađena, lokacije i kostimi fantazija, priča je lagana, ali zanimljiva. Snimljena je samo jedna sezona, a nadam se i nastavku.

Inače, Sisi je, naročito poslednjih godina, postala prilično popularna za ekranizaciju i snimljeno je nekoliko filmova i još jedna nemačka serija (skoro je izašao još jedan nemački naslov). Najpoznatiji filmovi su iz sada već prastare trilogije iz pedesetih sa Romy Schneider. To je više onako slobodniji i romantični take na prilično teška dešavanja koja su je pratila kroz život. Iako ta tri filma nisu baš verni prikaz njenog dvorskog života, mogu da ih preporučim za neko lagano popodne.​

Last edited:
Serija 1899 odlična! Pogledajte! Do samoga kraja drži napetost i garantiram da nećete pogoditi kraj.

Last edited:
Back