rs Srbija 2022: Konstrakta - In corpore sano

Dušan Alagić, plavi onaj sa cvikama, kompozitor i instrumentalista, radio je i sa Tijanom Bogićević i sa Marijom Šerifović, i mnogima drugima, bio je jedne godine i u žiriju za Tvoje lice zvuči poznato.
Mogao je malo Alagić više dati Portugalu. Stavio ga je na 17. mesto u finalu..
Finsku je stavio kao broj 1, a Norvešku zadnju.. :D

Alagić je bio i sa Nevenom.

Srđan Marjanović je vjerovatno stavio Crnu Goru na 1. mjestu.On je na Jugoviziji 80ih predstavljao TV Titograd.

Alagić je bio i sa Nevenom.

Srđan Marjanović je vjerovatno stavio Crnu Goru na 1. mjestu.On je na Jugoviziji 80ih predstavljao TV Titograd.
Jeste CG je stavio na prvo mestu u polufinalu.. :D
A San Marino na zadnje...
Svi članovi našeg žirija su stavili San Marino na 17. mesto, uh ovo im neću oprostiti!!! 😡🤬😠

Svaki rezultat na Evroviziji ima svoj razlog. Ona italijanska smorcina iz 2011. je zavrsila na drugom mestu, jer su se oni te godine vratili, EBU nije zeleo da ih izgubi ponovo i dao im je 2. mesto kako bi nastavili da se takmice na Evroviziji.

Inače, kao neki idealan spoj mejnstrima i alternative vidim Senidu, ali vrlo lako može ostati neshvaćeno, jer činjenica je da njen stil ne leži svima.
I ja mislim da bi ona bila dobar izbor ali zavisi sa kojom pesnom. Nesto kao Replay ili Behute.

Članovi žirija nisu dati tačnim redosledom
Kakva budalština, čemu onda služi to, kad ne znam ko je kako glasao? 🤷‍♂️

Inače, kao neki idealan spoj mejnstrima i alternative vidim Senidu, ali vrlo lako može ostati neshvaćeno, jer činjenica je da njen stil ne leži svima.
Jel Senidah ima naše državljanstvo?

Je l' mora po propozicijama da se bude državljanin da bi se učestvovalo na PZE, ili mogu i stranci?

Ranije je bilo obavezno da izvođač bude državljanin Srbije, a kompozitor je mogao da bude stranac, ne znam da li se nešto promenilo po tom pitanju. Nadam se da nije, stranci nam nisu potrebni.

Zanimljivo je to sa jezikom u službenoj upotrebi...
Je l' tu spadaju jezici naših nacionalnih manjina?
Je l' bi onda mogli recimo romski ili vlaški?

Je l' bila uopšte nekad pesma na romskom na Evroviziji?

Pa jedini jezik u službenoj upotrebi na teritoriji cele republike je srpski. Ostali jezici su u upotrebi samo na teritorijama opština gde žive nacionalne manjine.

Back