rs Srbija 2022: Konstrakta - In corpore sano

Nije Konstrakta na protestu, već su ovi koji protestuju napravili pandan njenoj pesmi...

Kaliopi o Evroviziji

Pa dobro, postoji bojazan za nas jer tih poslednjih par godina Evropa nije bila ni izbliza ovoliko nadrkana, histerična i naoštrena kao što je ove godine, postojalo je samo tiho prevrtanje očima na Rusiju u tom političkom smislu, a sad je fokus eksplodirao i svima se gleda ispod noktiju šta i kako, a posebno manjima i slabijima...
Što bi Turby rekao - potpis i pečat! :LOL:
Takođe, konkretno prošle godine je žiri zapadnih država nagradio Manižu lijepim bodovima jer je pjesma bila na neki način kritika kako ruske vlasti, tako i ruskog sistema vrijednosti... Srbija je premala i mnogo manje bitna zemlja od Rusije da bi zapadnjaci nešto specijalno obraćali pažnju na našu političku situaciju, predstojeće izbore kao i moguću smjenu pro-ruskog državnog vrha ali će svakako jedva dočekati da pomno isprate svaku demonstraciju kao znak podrške Putinu te neće propustiti priliku da nas ocrne, vjerovatno nisam jedini koji je na zvaničnoj evrovizijskoj fejsbuk stranici ispod objave ko će nas ove godine predstavljati uočio komentare stranaca koji postavljaju klipove sa onih protesta u Beogradu pozivajući da budemo na neki način kažnjeni zbog potpore Rusiji (naravno, proteste u znak podrške Ukrajini neće postaviti).
Prosto, na Srbiju gledaju kao na nekog klinca koji voli da se inati i da prkosi moćnijima od sebe a da pri tom nema jaka ''leđa'' na čiju pomoć može da računa i da se osloni, dođemo im kao vreća za boks koju mogu da šutiraju i istresu se na njoj svaki put kako bi nama a i svakome drugom ko bi se usudio da kontrira dokazali da državica u srcu Evrope ne može raditi šta hoće a da za to ne snosi posljedice... Npr. razumio bih da smo mi negdje na istoku Evrope uz granicu sa Rusijom pa da nas pokušaju otrgnuti iz ruskog ''zagrljaja'' time što će nam svake godine na takmičenju gruvati žiri poene u cilju kako bi nam dokazali da nas Evropa želi pridobiti na svoju stranu, međutim znajući da se nalazimo daleko od Rusije i okruženi skoro sa svih strana državama koje su u NATO-u, svjesni su da smo nemoćni i vezanih ruku tako da im je svejedno šta radimo sami od sebe, uzeli su od Srbije šta su naumili (Kosovo) i ta priča je završena ali ako im na bilo koji način opet stavljamo prst u oko svojim potezima neminovno je da ćemo nadrljati.
Isto mi nisu jasna poređenja sa Izraelom ovdje, pa Izraelce (kao i Azere) podržava zapad i oni mogu raditi šta hoće bez ikakvih konsekvenci te s toga ne samo da su bili nešto oštećeni na Evroviziji prošle godine za ono rokanje Palestine uz brojne civilne žrtve pred samo takmičenje već su kao nagradu nagruvani visokim poenima u polufinalu te zauzeli pristojnu poziciju, dok smo svi ovdje mislili da će biti oko crte sve i da se provuku u finale. Za zapad nije bitno šta ko radi nego ko šta radi, dakle ako si njihov miljenik sve ti je unaprijed oprošteno a ako ideš protiv njihovih interesa, nameračiće se na tebe i tražiće ti svaku dlaku u jajetu.

I ovo je jedna od pozitivnijih i naklonjenijih reakcija na koju naleteh (za spot, a imao je pre i za nastup)

I Triptih će sutra milion imati, znači na 4 mjesta će imati bar po milku za spot. Ali bitno da se to umanjuje jer 'to su uglavnom Srbi gledali', ali zato kad Švedska dobije 300k preslušavanja na Spotiju dnevno gdje bukv cijela zemlja ima Spoti i sluša, onda je to wow podatak (njih sam samo kao primjer uzeo, ništa lično)

Pa dobro, preslušavanja švedske pesme su wow podatak za ostale zemlje, ja verujem da švedski ESC fanovi isto misle ili kažu jao pa to smo uglavnom mi jadare nabili, lol.
Isto kao što većina stranaca sigurno ne pomisli da su YT pregledi za LL ili ICS pretežno od Srbije ili njene dijaspore (nebitno sad da li je to tako ili ne), nego verovatno pomisle u jbt ovo baš generalno privlači pažnju, svaka čast.
Hoću reći, suština leži u tome da li se te stvari misle/govore u matičnoj zemlji pesme ili izvan nje.

I Triptih će sutra milion imati, znači na 4 mjesta će imati bar po milku za spot. Ali bitno da se to umanjuje jer 'to su uglavnom Srbi gledali', ali zato kad Švedska dobije 300k preslušavanja na Spotiju dnevno gdje bukv cijela zemlja ima Spoti i sluša, onda je to wow podatak (njih sam samo kao primjer uzeo, ništa lično)

Neko objavio na forumu da je 20 % pregleda iz inostranstva? Sad nisam sto posto siguran, ali mi se cini da jeste. Bilo bi lepo da imamo statistiku i za prethodne predstavnike, da se napravi presek. Licno mislim da na televotingu u finalu ispod stotke ne idemo (u nekom umereno pesimisticnom scenariju)

Samo oni koji upravljaju eurovision YouTube nalogom imaju uvid u statistiku pregleda i iz kojih su zemalja. Sve ostalo su nagađanja.

Bila je druga prošle sedmice, Camila Cabello podijelila na story kako je presrećna što je sedma ona 😂

Back