Poslušao sam sve numere i u studijskoj verziji ovako bih za sada rangirao:
1. KRUTЬ - "Колискова (Lullaby)" 10/10 - ovo je prekrasno, tako dobra kompozicija, a taj prijatni vibrato u glasu, korišćenje instrumenta je savršeno, prava uspavanka, sa manjim elementima izvornog pevanja, ma ovo je san snova..

2. TVORCHI - Heart Of Steel 10/10 - odlična produkcija, moderno, a dobra kompozicija, kvalitetna u ovom žanru, jako mi se dopalo na prvu, odličan znak. Nadam se dobrom vokalu, nije da nije zahtevno za uživo..
3. 2TONE - "Квітка (Flower)" 10/10 - Auuu ovo je jako "sveže" za Evrovizijsko takmičenje, baš mi je drago da je rap lani pobedio po prvi put na Evroviziji, inače volim žanr, a ovo je jako zanimljivo, ima taj istočno evropski ghetto raš vibe, vokal je savršen, sa puno peska, rep, a vokal je više rokerski, ma odlično..

4. FIINKA - "Довбуш (Dovbush)" 9/10 - i ovo je jako zanimljivo, drugojačije nešto, pojedini muzički elementi su savršeni i podsećaju na muziku Krimskih Tatara, ovo može da bude vrlo, vrlo zanimljivo uživo..
5. OY Sound System - "Ой, тужу (Oy, tuzhu)" 9/10 - uuu i ovo je nešto sasvim drugačije, ovo je malo i previše alternativno za takmičenje, ali što da ne, smao sam ga malo niže stavio zbog produkcije, nedostaje malo produkcije ali ovo uživo može i na prvo mesto čak ako se sve skocka, kakvi elementi muzički.. A bogami i vokalni..

6. Jerry Heil - "WHEN GOD SHUT THE DOOR" 8/10 - nije loše, mogu čak sa sigurnošću da kažem da meni ovde najviše smeta "opera", rep i etno motivi su super, to belo pevanje mi se jako često dopadne, karakteristično je za Slovene, posebno istočne, volim te kombinacije. Tekst je zanimljiv..
7. Moisei - "I'm Not Alone" 6/10 ovo mi je već prema sredini tamo, nije upečatljivo toliko, ništa mi nije ostalo u pamćenju, a opet nije loše..
8. Tember Blanche - "Я вдома (I’m home)" 6/10 - opet nije loš pokušaj, ali ovde već ima i amaterizma dosta, nije mi prpdukcijski zaokruženo, na momente kao demo verzija, ima ovde da fali..
9. Angelina - " Stronger" 5/10 - i ovo je baš za sredinu neku, osrednje, i tekst mi nije nešto..
10. DEMCHUK - "Alive" 4/10 - najneupečatljivije, ovo ne bih voleo da vidim, kompozicija nema ništa ovde, monotono, pomalo i dosadno...
Bogami Vidbir teško da razočara..