ua Ukrajina 2023: TVORCHI - Heart Of Steel

Uzdam se u Loreen sad 😂
Iako mi je Jerry dobra i upečatljiva, nadam se da će biti i boljih/ubjedljivijih

Meni to dobro, npr. puno bolje od one Aline prošle godine

Objavljen je i redosled nastupa:

1 Moisei
2 Oy Sound System
3 Demchuk
4 Jerry Heil
5 FIINKA
6 KRUTЬ
7 Tember Blanche
8 Angelina
9 2Tone
10 Tvorchi

Ova od Jerry Heil wow. Demchuk isto dobar.

Meni je zanimljivo kako imaju različite stilove. Koliko je njihov NF zanimljiviji npr. od Dore koja je uvijek ista. I pjesme većinom odlične.

EDIT: Poslušao sve. Jerry Heil pobjeđuje.

Last edited:
Složio bih se s Ivanom ovdje. Mislim, ajde još nekako taj "operni" dio, ali rap je zaista posve suvišan. Nije loša pjesma, štoviše, u globalu je skroz okej, ali čim u refrenu čujem riječ war, sve pada u vodu. Može se o problemima i nevoljama svoje zemlje pjevati na malo sofisticiraniji način.

Slušljivi su mi Angelina, Demchuk, Jerry Heil, KRUTЬ.

Stvarno ne želim ni da pomišljam o dve vezane pobede, ubiće mi svaku radost oko praćenja sezone (i takmičenja uopšte), a tek smo krenuli.

Kao da je bitno ko ce pobediti tamo, svi znamo da su pobednici

Naravno da nisu. To će proveriti tek kada izvođač pobedi. U suprotnom neće imati dovoljno učesnika da organizuju NF.

Ove godine nemaju pobjedničku pjesmu, ali je top 5 zagarantiran.

Poslušao sam sve numere i u studijskoj verziji ovako bih za sada rangirao:

1. KRUTЬ - "Колискова (Lullaby)" 10/10 - ovo je prekrasno, tako dobra kompozicija, a taj prijatni vibrato u glasu, korišćenje instrumenta je savršeno, prava uspavanka, sa manjim elementima izvornog pevanja, ma ovo je san snova.. :) 😍🥰

2. TVORCHI - Heart Of Steel 10/10 - odlična produkcija, moderno, a dobra kompozicija, kvalitetna u ovom žanru, jako mi se dopalo na prvu, odličan znak. Nadam se dobrom vokalu, nije da nije zahtevno za uživo.. 🤩

3. 2TONE - "Квітка (Flower)" 10/10 - Auuu ovo je jako "sveže" za Evrovizijsko takmičenje, baš mi je drago da je rap lani pobedio po prvi put na Evroviziji, inače volim žanr, a ovo je jako zanimljivo, ima taj istočno evropski ghetto raš vibe, vokal je savršen, sa puno peska, rep, a vokal je više rokerski, ma odlično.. 👍🙌

4. FIINKA - "Довбуш (Dovbush)" 9/10 - i ovo je jako zanimljivo, drugojačije nešto, pojedini muzički elementi su savršeni i podsećaju na muziku Krimskih Tatara, ovo može da bude vrlo, vrlo zanimljivo uživo..

5. OY Sound System - "Ой, тужу (Oy, tuzhu)" 9/10 - uuu i ovo je nešto sasvim drugačije, ovo je malo i previše alternativno za takmičenje, ali što da ne, smao sam ga malo niže stavio zbog produkcije, nedostaje malo produkcije ali ovo uživo može i na prvo mesto čak ako se sve skocka, kakvi elementi muzički.. A bogami i vokalni.. 😮👍

6. Jerry Heil - "WHEN GOD SHUT THE DOOR" 8/10 - nije loše, mogu čak sa sigurnošću da kažem da meni ovde najviše smeta "opera", rep i etno motivi su super, to belo pevanje mi se jako često dopadne, karakteristično je za Slovene, posebno istočne, volim te kombinacije. Tekst je zanimljiv.. :)

7. Moisei - "I'm Not Alone" 6/10 ovo mi je već prema sredini tamo, nije upečatljivo toliko, ništa mi nije ostalo u pamćenju, a opet nije loše..

8. Tember Blanche - "Я вдома (I’m home)" 6/10 - opet nije loš pokušaj, ali ovde već ima i amaterizma dosta, nije mi prpdukcijski zaokruženo, na momente kao demo verzija, ima ovde da fali..

9. Angelina - " Stronger" 5/10 - i ovo je baš za sredinu neku, osrednje, i tekst mi nije nešto..

10. DEMCHUK - "Alive" 4/10 - najneupečatljivije, ovo ne bih voleo da vidim, kompozicija nema ništa ovde, monotono, pomalo i dosadno...

Bogami Vidbir teško da razočara.. 🙌🇺🇦👍🇺🇦💪🇺🇦

Vala, grozno im je naciionalno finale. Nista se tu meni ne dopada preterano. Steta, jos jedna nezasluzena pobeda.

Za klasične esc fanove i očekujem da ovde nema ništa, ali ko voli nešto deugojačije malo, malo alternativnije, sa zanimljivijim tekstom, sa uticajem repa koji nije baš tipičan za ESC, sa nonmainstream vokalima, nestandardnim, sa fuzijom žanrova, sa nestandardnim melodijama, ovde ima da se probere baš fino... :)

Nakon jos jedne pobede Ukrajine sledece godine...ESC 2024 sa 20 zemalja :)

Garantujem da Severna Makedonija, Bugarska i Crna Gora nisu odustale u 2023. godini od takmičenja zbog pobede Ukrajine, 101% sam siguran da nisu zbog toga.. 😉

Back