Ne znam kako da ti saopštim ovo..... ali kad sam pisao ovo ti i tvoj post ste bili poslednje o čemu sam mislio tj. uošte nisam mislio na tebe.
Ali ajde kad si se već upecao da ti odgovorim. Da, svakako da su glasovi publike došli iz sažaljenja, ali smatram da je sama pesma i emocija pesme koja se poklopila sa situacijom probudila to sažaljenje kod publike, ne verujem da bi pobedili sa nečim ovakvim.
Mislim da je kljuc u ovome sto sam boldovala. Potrefila se upecatljiva pesma pesma sa etno motivima i jakom emocijom, pri tom su, kao sto to obicno biva, Ukrajinci osmislili nastup koji samo pojacava efekat pesme. Naravno, bilo je glasova iz sazaljenja, nigde nisam videla da to neko porice, ali osim glasova raseljenih Ukrajinaca koji bi ostali, glasovi ostalih casual watchera bi se razlili da su poslali neki osrednji bop pesmuljak sa meh nastupom (npr ovogodisnja Belgija).
Ja sam gledala evroviziju '22 u drustvu od 15ak ljudi, pola nas je bilo upoznato sa Evrovizijom od ranije (vecinom casual gledaoci i dva eurofana), dok su drugu polovinu cinili Amerikanci kojima je to bila prva Evrovizija. Dva sata nakon zavrsetka programa smo poceli diskutovati o rezultatima i da li Ukrajina zasluzeno pobedila ili ne, i ljudima je bilo problem da se seti Spanskog/Engleskog/Svedskog nastupa. Ti nastupi su bili kvalitetni, ali meni licno ne bi bili opravdani pobednici (Spanija - nastup vrh, ali pesma krs, Engleska - prilicno genericna pesma sa ok nastupom, kao da je poenta bila pokazati kako Sam sjajno peva, nula emocije, Svedska - ok, ali nista wow). Svima su najupecatljiviji su im bili Srbija, Ukrajina i Australija. Iz tog aspekta mi je drago sto je pobedila Ukrajina kad vec nije mogla Srbija.
Sto se tice ovogodisnjih predstavnika, mene ovo vozi, ne razumem toliki hejt prema pesmi, mada kontam da je velikim delom u pitanju rezidualni hejt sto je Ukrajina pobedila prosle godine. Jedva cekam da vidim nastup na velikoj sceni. Nakon prvog slusanja mi je bila interesantna, nakon drugog sam je vec pevusila. Fali tu malo jaci impakt u sredini pesme, nadam se da ce to srediti u revampu koji su najavili.