Forum Song Contest - Pravilnik

Koji format želite za drugu šansu?

• Samo pesme koje su ispale u polufinalu

Votes: 17 38.6%
  • Samo pesme koje su bile van top 10

Votes: 9 20.5%
  • Sve nepobedničke pesme

Votes: 18 40.9%

• Total voters
    44
  • Poll closed .
Rano je za prognoze :) Ako bude novosti po tom pitanju, bićete obavešteni.

Božeeee što mi je neprijatno što se diskusija podgrejala dan nakon što sam se ja ispalio sa NQ pesmom 😅

Lično me mesto DF ne motiviše da se prijavim za organizovanje FSC-a i stvarno mi ne pravi neku veliku razliku u odnosu na to kako ću izgurati ostatak takmičenja, podjednako sam raspoložen kao i pre i taj NQ stvarno ne utiče u bilo kakvom negativnom smislu. Da mi je žao pesme, jeste (logično) ali ništa manje, ili više nego kad ispadnem na bilo kom drugom izdanju.

Već ranije sam u diskusijama na ovu temu rekao da sam za DF mesto namenjeno organizatoru, pa ću tako i glasati. Saglasan sam sa istomišljenicima, ali razumem i one koji imaju drugačiji stav.

Rezultati ankete svakako neće uticati na to kako doživljavam takmičenje, kakvi god bili.

Čitaću još malo argumente za i protiv, baš sam u rebusu po ovom pitanju.

Ako vas brine kradja poena direktnih finalista, postoji opcija da glasa za 11 pesama, pa ako ste dali poene direktnom finalisti, to se preskoci, a ostale pesme dobiju poene redom kojim su rangirane.

Pisali smo o tome na prethodnoj strani i potencijalnim komplikacijama, no o tome ćemo naknadno, u slučaju da se usvoji da organizator bude direktni finalista.

A šta će biti sa slučajevima kada je pobednik organizator? Malo je bezveze da jedno izdanje imamo 1 df, pa lupam naredna 3 izdanja 2 df itd...

Ako vas brine kradja poena direktnih finalista, postoji opcija da glasa za 11 pesama, pa ako ste dali poene direktnom finalisti, to se preskoci, a ostale pesme dobiju poene redom kojim su rangirane.
to je zapravo odlično rešenje

A šta će biti sa slučajevima kada je pobednik organizator? Malo je bezveze da jedno izdanje imamo 1 df, pa lupam naredna 3 izdanja 2 df itd...
Spomenuo sam i mogućnost da uvek imamo jednog direktnog finalistu, a to bi bio ili pobednik ako učestvuje (bez obzira da li i organizuje) ili organizator u slučaju da pobednik ne učestvuje.

Pa to mu onda dodje na isto kao sto je sad, jer koliko cesto se desava da pobednik ne ucestvuje na sledecem FSC? Ja se ne secam te situacije.

Mislim da se desilo na starom forumu da je Bjorn pobedio na Sexual tension, pa nije učestvovao na narednom izdanju.

Pa nije isto, jer šansa da ne učestvuje postoji. A i pitanje je da li slati top 11 ili ostaviti kako je bilo i do sada. Dodatna komplikacija je što pesme treba deliti prema imenu izvođača pa se može desiti da i pobednik i organizator budu u istom polufinalu, i šta onda? Da se to javno saopšti i kaže ljudima da šalju top 12? U tom slučaju pravednije bi bilo da svi rangiraju sve pesme iz svog polufinala, ali to malo i smara. Nekad ne znaš ni kako deset da poređaš a ne 20.

Baš, čas glasaj za 11, čas za 12. A imamo i pravilo da pesmama kojima je u polufinalu dato 12, 10 i 8 poena, moraju biti dati poeni i u finalu ukoliko su se plasirale, pa ako se desi da je nekom pobednik ili organizator u top 3 u polufinalu, npr. njegovih npr. 7 poena može postati upisanih 8, a da on to ne zna, i tu 7-icu on može izbaciti iz svojih glasova za finale neznajući da je to postalo njegova 8-ica i da je ne sme ostaviti bez poena, a onda ako organizator javi da ispravi glasove, znaće se zbog čega je itd. Ima tu dosta peripetija, tako da je to nešto o čemu treba diskutovati pre nego što se otpočne sa eventualnom primenom. Stvari ne treba ni previše komplikovati.​

Pa ako daju 8, 10 ili 12 u PF direkntnom finalisti, onda stavite uslov da tim pesmama moraju dati poene u finalu, iako poeni za DF nisu racunati u PF.

Podržavam predlog da organizator bude df, ali ovo da se glasa za 11 pesama je nepotrebno komplikovanje ustaljenog sistema koji dobro funkcioniše. Ako se usvoji da organizator bude df, ne vidim što ne bi sve bilo kao do sada, samo u oba polufinala umesto u jednom. Glasanjem za df-a i njegovim rangiranjem se niko ne ugrožava jer svakako prolazi desetak najboljih pesama od ostatka. Dakle nebitno je da li df krade poene ili ne, jedino je važno da ne krade mesto u finalu.

Pa ako daju 8, 10 ili 12 u PF direkntnom finalisti, onda stavite uslov da tim pesmama moraju dati poene u finalu, iako poeni za DF nisu racunati u PF.
To bi samo komplikovalo glasanje i dodatno opteretilo posao organizatora. Svakako i ako pobedi opcija Da, moraće da usledi šira diskusija pre implementacije. Do sada se nisu svi ni dotakli problematike, a u anketi je pitanje postavljeno tako da bude što jednostavnije, bez zalaženja u detalje i potencijalne manjkavosti.

Mislim da se desilo na starom forumu da je Bjorn pobedio na Sexual tension, pa nije učestvovao na narednom izdanju.

Da, ali je baš retka situacija. Ja pamtim, pored te Bjornove (mada koliko se sećam, on ne bi ni imao mesto direktnog finaliste jer je na poslednjem završenom izdanju bilo samo finale) možda još dve ili tri situacije da je tako bilo. Za jednu sam zapamtila jer se, mislim Stole zeznuo, gledajući baš to izdanje pa na svojoj organizaciji proglasio paran broj finalista (tu je mislim bilo ono famozno "Stop" što se još ponekad zezate na moj račun :D ) i možda još jedna do dve, kod eventualno nekih težih tema. :unsure:

A ja nisam za to da se uvodi i jedno i drugo od ta dva predloga, ili eventualno da se onda ide na rangiranje svih pesama (kao što Miloš piše), a ne evrovizijski princip glasanja, baš između ostalog i zbog komplikacija oko podele pesama u polufinala,. A i nekako mi je nefer, u isto vreme da jedno polufinale na kraju ima oba direktna finalista, dok bi ono drugo ostalo bez ijednog. Tako da i to ostaje za rešiti, ako rezultat glasanja bude pozitivan. Napisala sam da sam više za to da bude prihvaćen samo taj predlog za TOP11, a da mesto direktnog finaliste ostane samo pobedniku. Pošto vidim da se vodi rasprava oko oba.

Back