Offtopic

Ma zalutali, promasili temu. Sa druge strane bilo je genijalnih realizacija, npr. paviljom UAE gde kad udjes nadjes se u pustinji, okolo su ekrani 3d, nadjes se u pescanoj oluji, iznad tebe je zvezdano nebo. Osecas toplotne promene iz toplog (bukvalno prenesena temperatura pustinje) u hladno kad padne vece; Austrijanci su bukvalno napravili pravu sumu gde se temperatura vidno spustila zbog kiseonika od drveca, u top 10 bili paviljoni Maroka i Angole (!!) a Japan neprevazidjen, dobili su nagradu za najbolji paviljon.
Svi su se utrkivali ko ce da ponudi bolju hranu, a iznenadili su me Poljaci koji su isli okolo in otvorenom vozilu i delili tone svezih jagoda najukusnijih na svetu. Mislim da su dolazile avionom mozda dnevno?
Volela bih da vidim Expo u Osaki. Ovo je bio paviljon Japana

Inace na svim Expo najgora stvar je sto da bi usao u dobre paviljone moras da cekas satima, na neke cak 5 sati ako hoces da ih vidis. Redovi su straobalni.

Last edited:
Povraća mi se od Expa, jer je lik doslovno sve prisvojio kao da je u pitanju nekakva njegova zaostavština, suludo.
Bukvalno ovo.

Pritom će uništiti čitav sajamski kompleks pod zaštitom da bi u njivama napravili novi (a na mestu starog stavili još zgradurina beograda na vodi). Realne koristi od expa nula, a uništavanje grada i njegove istorije koliko hoćeš.

Pritom će uništiti čitav sajamski kompleks pod zaštitom da bi u njivama napravili novi (a na mestu starog stavili još zgradurina beograda na vodi). Realne koristi od expa nula, a uništavanje grada i njegove istorije koliko hoćeš.
Te privatne zgradurine na obalama se na italijanskom zovu ecomostri, iliti ekočudovišta:
https://it.m.wikipedia.org/wiki/Ecomostro

Danas je to zvanična reč u italijanskom jeziku:
https://www.treccani.it/vocabolario/ecomostro/

Italijani zaista imaju arhitektonsku svest kao retko ko, i jasno im je da su obale javno dobro i da ih tako treba razvijati...

Nema niko ništa protiv napretka, modernizacije Beograda i Srbije, ali Beograd je grad žrtva koruptivnog urbanizma.
Ne idem toliko često u BG, ali svaki put kad odem, uvek se nešto ruši, novo gradi, uvek neki novi projekti, šatro prebitni i značajni.

Ono što ja posebno zameram jeste rušenje zgrada i objekata koji predstavljaju srpsku kulturnu baštinu. Velika greota za Hotel Jugoslavija. Jesu li ti ljudi nekada putovali po Evropi, jesu li skoknuli nekada do Francuske, Italije, gde se čuva istorija, gde se građevine održavaju? Može da se pretvori npr u muzej, tursitičko mesto koje priča određeni deo istorije našeg naroda na koju uglavnom možemo biti ponosni.

A kao šlag na tortu na svim tim bitnim projektima rade građevinske 'firme' njihovih kumova, drugova, braća, poznanika, jer je lovu najlakše podeliti sa svojima. Ili strane kompanije. Zašto ne damo našima da grade EXPO? Ili bilo koji drugi važan državni projekat? Zar smo mi kao nacija toliko nesposobni pa nam trebaju Kinezi? Moje mišljenje je da će neko pošten i naš mnogo bolje uraditi posao za sebe i svoj narod, nego neki tamo stranac.

Više štete nego koristi uglavnom.

Učestvujem u anketama preko kojih skupljaš poene i onda ih pretvoriš u novac ili u nagrade tipa vaučeri u DM, Lilly, itd. Počeo sam to kao student i samo sam nastavio i nakon faksa, a kad sam primetio da ih često naručuje ON interesantno mi je postalo da vidim šta ga muči trenutno. :) IPSOS je u pitanju, verovatno najpopularniji istraživači javnog mnjenja kod nas.

Sutra počinje decembar ❄ pun predprazničnih dešavanja.
Radujem se kićenju jelke, samo ne bih da poranim sa tim. A ko će čekati još 2 nedelje, pitam se da li ću izdržati... 🎄☃️🌟

@Milica @Pipi da pitam ovde, posto verujem da ta informacija moze lakse doci do vas, a mozda jos neko od forumasa planira u Italiju za Novu godinu - da li znate gde se moze naci repertoar, ko peva u Milanu za docek na trgu?

Ja nisam uspela da nadjem jos nista za Milano, samo je objavljeno da ce u Napulju pevati Mengoni. Sto ti ne znaci nista. Hajde postavivu ako saznam.

@Milica @Pipi da pitam ovde, posto verujem da ta informacija moze lakse doci do vas, a mozda jos neko od forumasa planira u Italiju za Novu godinu - da li znate gde se moze naci repertoar, ko peva u Milanu za docek na trgu?
Auuu ovo nisam znala, prosle godine sam novu godinu docekala u liguriji, koncert je 2024. bio otkazan zbog nedostatka novca, kosta milion eura. Nigde nisam nasla da ce biti odrzan ove godine. Verovatno ce objaviti uskoro

https://www.mentelocale.it/milano/4...milano-rinuncia-al-concerto-info-e-motivi.htm

Po last.fm-u ovo su mi najslušaniji izvođači ove godine:

1. Marina Satti 1055 slušanja
2. Kat Dosa 377 slušanja
3. Senidah 279 slušanja
4. Ivi Adamou 211 slušanja
5. Nicki Minaj 160 slušanja

Jedva čekam da vidim šta je Marina snimila za mene, u životu nisam slušao nekoga koliko nju poslednjih osam meseci :D

Back