Ne, nego je teza da je samo dijaspora glasala za Ramondu u polufinalu, dobili smo 5 poena. Moje pitanje je ako je glasala u polufinalu, sto nije glasala u finalu? 0 poena.
Pa zapravo, vrlo je jednostavno.
Ako je bila 6. po glasovima u polufinalu od 15 pjesama, kad dodaš još 10 pjesama iz drugog polufinala + 6 direktnih finalista, apsolutno je očekivano da se nađe 5 od tih 16 koji će imati više glasova i izbaciti te iz top 10. Možda je dijaspora glasala isto koliko u pf ali nije bilo dovoljno da upadne u top 10.
Kao na FSC kad mi jedna pjesma bude za 5 poena u polufinalu a onda čujem 12 pjesama još iz suprotnog pf, velike su šanse da će tih 5p iz pf na kraju biti 0 u finalu.
Njemački tvt mislim da nije ništa ni Balkaniki ni Neveni dao, jednostavno se ljudi nisu mnogo cimali da glasaju, ili jesu - ali glasaju i Njemci a i druge dijaspore, dok Hurricane jesu dobile par poena jer je ipak hajp bio ogroman, tako da i uz mnogo glasova, opet ne mora da znači da će biti bodova.
Naravno da je lakše bilo prije 15ak godina očekivati top poene iz zemalja poput Njemačke, Holandije kad su te zemlje slale pjesme za koje nikog nije bilo briga ni u njihovoj zemlji, pa je dijasporama bilo lakše da budu glavni glasači (npr. Jermenija je onomad vazda dobijala top 3 od tipa Poljske, Češke, Belgije, Holandije, a ne znam kad im se to poslednji put desilo).
U suštini, i za Princa od početka očekujem prolazak zbog
dovoljno bodova iz komšiluka i dijaspore iz Austrije, Njemačke (i 5 je dosta, realno), pa i Francuske i Malte i siće iz nekih drugih zemalja. Ako i dijaspora izignoriše, a nastup bude slab, nema čemu da se nada.