rs Srbija 2025: Princ - Mila

Bože, koliko odvratna zamisao za nastup. Koji Orfej i Euridika, ovo vrišti "idemo na gej festival pa hoćemo da se dodvorimo gej publici i pokupimo njihove glasove jer to baš tako funkcioniše".

Prvo osmislili nastup pa izmislili da ima dublje značenje.

Realno koliko ljudi zna taj mit, a izmedju ostalog i da znaju, zamisli gledas Evroviziju, nesto pijuckas, grickas, hoces da se opustis i sigurno ti nece pasti na pamet da razmisljas o mitovima i dubljim znacenjima u nastupu. Totalno su besmislene te skrivene poruke, pogotovo sto u konkretno ovoj pesmi veze sa mitom nema osim sto pominje Kerbera i pritom peva na srpskom.

Ne, nego je teza da je samo dijaspora glasala za Ramondu u polufinalu, dobili smo 5 poena. Moje pitanje je ako je glasala u polufinalu, sto nije glasala u finalu? 0 poena.
Pa zapravo, vrlo je jednostavno.

Ako je bila 6. po glasovima u polufinalu od 15 pjesama, kad dodaš još 10 pjesama iz drugog polufinala + 6 direktnih finalista, apsolutno je očekivano da se nađe 5 od tih 16 koji će imati više glasova i izbaciti te iz top 10. Možda je dijaspora glasala isto koliko u pf ali nije bilo dovoljno da upadne u top 10.

Kao na FSC kad mi jedna pjesma bude za 5 poena u polufinalu a onda čujem 12 pjesama još iz suprotnog pf, velike su šanse da će tih 5p iz pf na kraju biti 0 u finalu.

Njemački tvt mislim da nije ništa ni Balkaniki ni Neveni dao, jednostavno se ljudi nisu mnogo cimali da glasaju, ili jesu - ali glasaju i Njemci a i druge dijaspore, dok Hurricane jesu dobile par poena jer je ipak hajp bio ogroman, tako da i uz mnogo glasova, opet ne mora da znači da će biti bodova.

Naravno da je lakše bilo prije 15ak godina očekivati top poene iz zemalja poput Njemačke, Holandije kad su te zemlje slale pjesme za koje nikog nije bilo briga ni u njihovoj zemlji, pa je dijasporama bilo lakše da budu glavni glasači (npr. Jermenija je onomad vazda dobijala top 3 od tipa Poljske, Češke, Belgije, Holandije, a ne znam kad im se to poslednji put desilo).

U suštini, i za Princa od početka očekujem prolazak zbog dovoljno bodova iz komšiluka i dijaspore iz Austrije, Njemačke (i 5 je dosta, realno), pa i Francuske i Malte i siće iz nekih drugih zemalja. Ako i dijaspora izignoriše, a nastup bude slab, nema čemu da se nada.

Kao na FSC kad mi jedna pjesma bude za 5 poena u polufinalu a onda čujem 12 pjesama još iz suprotnog pf, velike su šanse da će tih 5p iz pf na kraju biti 0 u finalu.
Da, pa bukvalno sam na prošlom FSC u rezultatima bio 3. mesto u pf (i to neki govoriše jačem pf) a 20 i neko mesto u finalu. Zalomi se tako u različitim konstelacijama pesama i sa različitim profilima glasača.

A svakako kad na ESC jednu dijasporu koja izlakta neke bodove u pf (pritom možda generalno slabije gledanom od finala jer je Nemačka uvek DF) u finalu nadjača masa drugih dijaspora, pa plus eurofanovi, pa lokalci...

Da je postojao iole primetan broj rendom Nemaca koji su bili naklonjeni i glasali za Ramondu, možda bi i bio neki bod u finalu. Meni je ta nula u finalu konkretno od tog tipa tako velike zemlje upravo baš dokaz da je tih 5p u pf doslovno samo dijaspora i nabila.
Austrija, Švajcarska, Malta su malo drugačija priča i kontekst jer tamo nam je verovatno relativno jača dijaspora u smislu udela u stanovništvu i glasačkom telu, i manje su zemlje, te predvidivije i malo manje šareno glasaju.

To je to.

Što se FSC-a tiče, i meni se više puta u dugogodišnjoj karijeri FSC-a desilo da budem fazon top 3 u pf a onda među poslednjima u finalu, poklope se forumaši kojima se sviđa pjesma i izguraju te u finale i to je to. Isto sam jednom prošao za bod a onda zamalo pobijedio u finalu, to je druga krajnost 😄

Bože, koliko odvratna zamisao za nastup. Koji Orfej i Euridika, ovo vrišti "idemo na gej festival pa hoćemo da se dodvorimo gej publici i pokupimo njihove glasove jer to baš tako funkcioniše".

Prvo osmislili nastup pa izmislili da ima dublje značenje.

Сад кад и Ерика из Финске изјави да је њена песма и наступ инспирисан Одисејевим повратком на родну Итаку

Ne znam šta da mislim, nije mi ništa posebno, i dalje sam pri stavu da je trebao da bude sam u “mraku” ovo mi više ide uz Luku i samo mi se spava s demonima oko njega.

Што би рекли у једном селу подно Златибора, вот да фак из ово?

Kakve slike ljudi 🤯 nece to popraviti ocajnu pesmu, ali ovo izgleda fantasticno za sada, e sad ide strepnja od kadrova 😂

А шта је то толико фантастично и невиђено у овим сликама?

За ову песму је довољан био клавир на сцени и балерина која лелуја око њега. У позадини велики месец и гомила сенки око њега. Уместо ових геј плесача боље и ефектније би било да су довукљали Јоксимовића за тај клавир и то би било то. Певаш за изгубљеном женом и пропалом љубави, а око тебе ландарају 4 полугола мушкарца....

Back