275. FSC - Commercial Break

Prošle godine kad si oklevao da se prijaviš pobedio si, možda prizoveš opet.

Sve pesme koje sam htela da posaljem su vec bile na fsc-u ili su izvidjaci bili tri puta. Koliko se ovde slusa indy ili ne - mainstream pop rock. James Bay, Kaleo, Nothing but Thieves, Aurora itd. Ajd dalje da trazim.

Dopadaju mi se Fontaines D.C. ali nisu za fsc. Koji imaju koncert u Beogradu 25.

Last edited:
Meni je Indie pop, Indie rock postao jedan od omiljenih žanrova upravo zbog fsca. Još 2010-2011e sam počeo da istražujem indie scenu više nego mejnstrim ^^.

Sve pesme koje sam htela da posaljem su vec bile na fsc-u ili su izvidjaci bili tri puta. Koliko se ovde slusa indy ili ne - mainstream pop rock. James Bay, Kaleo, Nothing but Thieves, Aurora itd. Ajd dalje da trazim.
Evo mene zanima recimo, kako se na primer gleda Aurora u kontekstu pravila na ovom izdanju? Ja bih rekao da je ona electro pop izvođač, iako tu ima i alt, syntha, indie zvuka. Muzika joj je komercijalna generalno gledano.

Sve za šta se uhvatim ima negde i neki pop tag i baš se izgubim u samoproceni.

Ma, ne verujem. Jer kontam da ljudi nisu ovde u fazonu: Wooow, super, dzez jej!! Odvratno ali mora 12! 😂 Onda bi imali izbor za najmanje fsc-ovsku pesmu.

Jesu bez dileme. 😄 Samo treba biti mudar, pa naci nesto sto ce zadovoljiti obe strane i biti dovoljno ajmo reći neobično da izbegne bojkot.

Evo mene zanima recimo, kako se na primer gleda Aurora u kontekstu pravila na ovom izdanju? Ja bih rekao da je ona electro pop izvođač, iako tu ima i alt, syntha, indie zvuka. Muzika joj je komercijalna generalno gledano.

Izvođači poput Aurore se potpuno uklapaju u ovaj zadatak. Sve dok nije čist mainstream pop u pitanju ili turbo-folk ili njihova kombinacija....pod uslovom da su druga dva kriterijuma ispunjena, pesma će 99% biti prihvaćena.

Svestan sam potpuno da je teško povući crtu i reći "ovo je popularno a ovo nije" (to upravo i stoji u prvom postu)......jer ima još popularnih žanrova koje nisam ni spominjao a recimo nisu ograničeni jer ih ne slušamo toliko često ili su recimo u jednom periodu bili popularni a danas više nisu. Ali za potrebe ove teme sam ograničio samo ta dva i njihovu međusobnu kombinaciju.

Možda bih nakon prospavane noći drugačije postavio ograničenje ali sa jedne strane je bio cilj dati ljudima što više slobode a sa druge, opet, ne otići u krajnost pa napraviti 100%-tno alternativnu temu (tada bi i slogan drugačije glasio) jer onda ne verujem ni da bi imali ovoliko prijava koliko ih već sada imamo. Hteo sam tu da napravim balans - da tema podstiče da se bude što kreativniji a ujedno da bude i takva da možemo imati standardno (mnogo) učesnika.

Ako imaš neke nedoumice oko konkretnih pesama ili uopšte oko teme, slobodno piši u PP i pomoći ću :) Ovo važi za sve. Prošli put kada sam organizovao, isto sam maksimalno pomagao ljudima na taj način i neki forumaši su baš tako i došli do svojih konačnih predloga.

Jes tako. Ali ona je i art rock a on je indy. Postoje pesme indy izvodjaca koje imaju stotine hiljada miliona pregleda ali izvodjaci ostaju indy. Nisu mainstream. Npr The Neighborhood - Sweater Weather ima 850 miliona pregleda na youtubu a alternativni su rok.
Doduse nit je tanka izmedju zanrova.

Evo jedne jazzy pesme a ona je indy. Cerka Will Smitha

Zato sam i pitao, jer je teško uvek odrediti šta je standard pošto svi drugačije (i subjektivno) doživljavamo žanrove. Recimo ja sam kod Stefana slao indie rok koji vuče i na pop rok, ali to opet nekome ko pretežno sluša takvu muziku može da bude maltene čisti pop. Svakako tragam, pa se javim.

Siguran sam da češ naći odličan predlog :) A ako bude zatrebala bilo kakva pomoć, tu sam.

Back