ESC 2024 – Malme, Švedska: opšte, arena, grafika, scena

Ali Hrvatska koja bi se cijela digla na noge da organizuje festival da su pobijedili koliki je hajp bio a sa druge strane Švica u kojoj se skoro niko nije ni trznuo od sreće od pobjede + ovako negativan stav po pitanju organizovanja. Koja razlika.

Evo sad skoro 2 mjeseca kasnije, stvarno mislim da je Nemo najnebitniji pobjednik od 2021. na ovamo i jedan od u poslednjih 10ak godina. Zaslužena pobjeda na osnovu pjesme i nastupa (vokalnog i scenskog) svakako, ali niti je najslušaniji, niti najgledaniji, niti na top listama najuspješniji. Jbg. Ne kažem da bi neko drugi bio kao Loreen sa Tattoo koja je postala veliki komercijalni hit, ali opet.

Pa ako je suditi po toj anketi, to je pristojno, skoro polovina je saglasna sa time da budu domaćini. Da se kod nas postavi anketa, bojim se da bi taj procenat bio i manji, uzevši u obzir da se ESC često pljuje po društvenim mrežama i poziva na odustajanje od učešća. Čini mi se da su Švajcarci baš zagrejani da budu domaćini, i da već uveliko imaju planove šta bi i gde bi, od dvorane, preko pres centra do evrovizijskog sela. Što se tiče svih ostalih zemalja, što bi rekao Željko Joksimović, više sreće drugi put.​

Evo sad skoro 2 mjeseca kasnije, stvarno mislim da je Nemo najnebitniji pobjednik od 2021. na ovamo i jedan od u poslednjih 10ak godina.
Kako misliš nebitan?! Pa evo najavljuje Eurovision Young Musicians :love:

Ali da, to je to od njega do iduće Eurovizije kad će se tri minute vrtjeti na platformi i predati pehar nekoj novoj, bogatoj državici.

Jugoslavija je svojevremeno pobedila u Švajcarskoj, možda dogodine Hrvatska pobedi tamo, nikad se ne zna ko će imati najbolju kompoziciju i najveću podršku. Samo da se oslobodimo koliko toliko političkih ambicija na Pesmi Evrovizije, i biće bolje.

Jugoslavija je svojevremeno pobedila u Švajcarskoj, možda dogodine Hrvatska pobedi tamo, nikad se ne zna ko će imati najbolju kompoziciju i najveću podršku. Samo da se oslobodimo koliko toliko političkih ambicija na Pesmi Evrovizije, i biće bolje.
Možda i Srbija pobedi...!

Možda. Bilo bi lepo da imamo pobedničku pesmu.

Back