ESC 2026: Polufinale i finale

Не знам што се чудите што је жири дао песми 12 поена у полуфиналу, Мишел је топ 3 материјал, то што ви не волите државу не значи да песма није била одлична. И у финалу 4 поена и од публике и од жирија. Ја сам послао свих 10 порука за Израел нпр. Боље се запитајте зашто је наша дијаспора на овом форуму гласала премало за нашу државу.
Misel je pesma u rangu Holandije prosle godine, dakle donji deo leve strane tabele.

Dobro je što je se pojedinačno čitaju glasovi žirija, a ne publike, jer tu je neizvesnije i bude većih iznenađenja. Srbija bude možda pročitana koji put manje kao dobitnik 12 poena, ali ok.

Najviše zbog toga, ali i zbog trenutnih okolnosti, u suprotnom bismo gledali kako se Izrael raduje "samo" 6 puta, a prethodne dve godine 15 i 13 puta, što bi verovatno izazvalo još veće negodovanje publike.

Kako je lepo ovo videti. Naši mediji tretiraju Lavinu toliko odvratno i ponašaju se kao da su napravili neki zločin a oni najuspešniji predstavnici od Konstrakte.

Za Alisa sam isto videla kako ga albanski mediji ponižavaju, Antigoni plače na aerodromu i izvinjava se zbog plasmana... Felicia plače zbog komentara u Švedskoj... Ogroman je pritisak predstavljati zemlju na ESC i ne osuđujem ljude koji nemaju hrabrosti da se prijave.

Zato bi bilo lepo da se udruze i pocnu novinarskim hijenama i internet pacijentima u stilu Georgieva na Tviteru

Realno ne može se baš reći da žiri mrzi Srbiju kada nikad skoro nikad ni ne šalje žiri bait pjesme.
Ahaha, what? 😂 ''Goodbye'' i ''Ramonda'' ako nisu jury bait pjesme i nastupi onda ne znam šta jeste i ne radi se ni o kakvoj konkretnoj mržnji nego prosto ignorisanju Srbije jer je nebitna balkanska zemlja, van EU a pri tom i proruska (razlog zašto nas godinama unazad zakucavaju žiriji sa Baltika i iz Ukrajine i Moldavije), dok se ne napune Skandinavija, Italija i Francuska mi od tih prioritetnih država ne možemo doći na red, omakne se tu i tamo neki rendom poenčić kad nas se sjete ovi sa jugoistoka Evrope (Azerbejdžan, Grčka, Jermenija, Kipar) jednom u par godina i to je to.

Ima tu više faktora, između ostalog i RTS-ovska pasivnost i nepostojanje lobiranja kod drugih delegacija, ne ulaganja u kladionice i generalno odsustvo bilo kakvog marketinga i promocije naših predstavnika u drugim zemljama učesnicama nego se vode izrekom ''važno je učestvovati'', javni servis se zadovoljava time što EBU toleriše našu prorusku politiku i to im je dovoljno lol. Mislim na kraju krajeva, šta zapravo znači jury bait pjesma u 2020-im godinama? Nemoj mi samo reći da je Jermenija pretprošle godine bila žirijevska sa onim cirkusom pa je dospjela u top 10, da je ''Jako'' predstavljala Srbiju šta misliš kako bi prošla?

Srbija šta god da pošalje, koji god žanr i na kom god jeziku mi ćemo uvijek biti oko 20-og mjesta, sa 12-icom iz Crne Gore i ponekim poenom iz ostatka ex-yu, Uraganke/Lavina/Balkanika ma svejedno je - zna se da ćemo završiti na dnu i da - Srbija jeste najpotcijenjenija zemlja po glasovima žirija.

Bila bi da je nastup bio efektan kao na PZE-u. RTS se bas resio bio da upropasti zivot (da ne kazem nesto drugo haha) toj pesmi.

Ramonda uopste nije teska pesma za pevanje. A povrh svega ju je lose otpevala. Verujte mi ne rec.

Jezivo je koliko se nasi podsmevaju bugarskoj kao nekoj banana drzavi a mi smo gori od njih i po standardu i po demokraticnosti i korupciji.
Apsolutno se niko ne podsmijeva Bugarskoj, naprotiv - sudeći po komentarima na društvenim mrežama ljudima u Srbiji i R. Srpskoj je drago što se Evrovizija konačno vraća na Balkan i sa onim klipovima Azisa kao voditelja i Vaska Žabate kao revijalnog učesnika sljedeće godine u Sofiji sprdaju se i sami Bugari kao i ostatak Evrope ali ne u negativnom i omalovažavajućem kontekstu već zato što je svima simpatično što se takmičenje malo za promjenu seli na istok Evrope koja je sama po sebi egzotična i interesantna destinacija zapadnjacima.

Ni po demokratičnosti ni po korupciji ni po standardu nisu ništa bolji od nas, jedno je prebiranje po friziranoj statistici a drugo je stanje na terenu no to je neka druga tema. :coffee:

Ja baš ne mislim da je pevanje neki kriterijum žiriju. Da jeste, barem bi Raiven dobila koji bod više, zar ne? Po čemu je Zorra bila na istom nivou kao ona i Teya Dora?

Tommy Cash bio u top 10, a eto i Konstrakta nam je najbolji žirijevski rezultat u ovom sistemu.

Ima tu dosta favorizovanja radio friendly pesama na engleskom, clean nastupi i sigurno pomalo i uticaj kladionica. Nama se retko kad sve to poklopi, ako ikad??

Realno i bukvalno, bilo ko u ziriju uopste nema kriterijum, nego glasa isto kao i obican gledalac ono sto mu se svidja plus sto se mogu izmanipulisati pa da neke drzave dobro ostete ili neke nagrade.
A sobzirom da je svake godine neko drugi u ziriju, tj. druga glava, ne postoji uopste kriterijum ili formula sta je za ziri ili ne.
Recimo kada je Irska 2024 (Bambie Thug) bila u TOP 10 kod zirija, mozda bi taj isti ziri nagradio Island 2019 (Hatari) i Lavinu sa TOP 10.

Ali svakako mi je za nepoverovati kada mi iz ex-YU ne razmenimo medjusobno poene, bar nekih 4-5 poena, ako nije 12p.

Postoje kriterijumi tačno specificirani, samo je pitanje koliko ih se drže. U odnosu na prosečnog gledaoca, žiri bi trebalo da ima veću sposobnost da prepozna koliko je vokalno dobro izvedeno na prvom mestu (poeni ne moraju da zavise jedino od toga), a onda i inovativnost i ostalo.

ESC 2026: Polufinale i finale
Back