Offtopic

Eto kako lepo rekao Micky... Pošalji mi spisak pesama koje si slao da ti napravim rekapitulaciju... ❤️
Haha ludak, kada se Lidija vrati sa odmora i malo dodje sebi pripremice spisak 🤣🤭

Ja pevacice volim da rangiram po pesmama cije mi najvise leze, ali i po licnostima.
Tako da evo moj top po pesmama:
1. Ceca
2. Brena
3. Dragana

Top na osnovu licnosti:
1. Dragana
2. Brena
3. Ceca

Isto volim sve ove tri pevačice. Imam i cd-eve The Best of vol.1 vol.2 i vol.3 koje sam sam napravio.. Malo se šalimo naravno. NIje ni bitno koja je prva, druga, treća. Brena je svakako prva, može se reći da su Ceca i Dragana tu negde.

Cecu ne volim kao osobu uopste ali njene pesme su mi najbolje.

Brena je naša Madona.

Ne rangiram jer ne slušam njihovu muziku, ali Ceca mi deluje kao da jede Draganu. Koji je poslednji Draganin hit? Život moj ne volim kod tebe ja?

Apsolutni broj 1 od spomenutih za mene je Ceca. Dragana mi je onako baš ruralni pedigre, a Brena mi je prevelika karikatura da bih joj muziku doživio ozbiljno

Ne rangiram jer ne slušam njihovu muziku, ali Ceca mi deluje kao da jede Draganu. Koji je poslednji Draganin hit? Život moj ne volim kod tebe ja?
Poslednji Draganin hit je Zasto me trazis sada

One što je Anhel nabrojao... nekoliko stranica pre i taj duet sa Lukasom je vrv bio hit. Nijedan njegov duet nije loše prošao čini mi se.

Kad spomenih Draganine probleme 90-ih, imala ih je i Jami. Ona je trebalo da izda album "Fatalna ljubav" koju su za nju između ostalih radili Marina i Futa, ali joj je iznenada uskraćen i dat Ceci, očigledno se tako moralo u to mračno doba. Na tom albumu su i Nije monotonija, Idi dok si mlad itd. Ceca bi svakako bila popularna, ali prilično izvesno ne bi bila to što je danas iliti "srpska majka", da nije bilo tih zakulisnih radnji.​

Ne znam koliko bi Jami uspela da napravi hitove od tih pesama. NIje ona neki vokal iskreno. Ceca je od jedne Vazduh koji dišem koju je snimila Dajana napravila takvu hitčinu.

Ceca je doduše rekla da je Jami te pesme odbila, ali ja mislim da je ipak ovo drugo istina. Mada je Vesna Zmijanac jednom prilikom rekla da su Marina i Futa odlučili da polovinu pesama sa tog planiranog albuma za Jami daju Ceci (Marina je uvek preferirala Cecu - a i moglo je realno veća cifra da se dobije) a drugu polovinu Vesni Zmijanac - album Malo po malo. To bi stvarno bio bomba album. Jami je trebalo da peva i Idi dok si mlad.

Pa nije ni Ceca neki vokal ako ćemo iskreno. Jami je u to vreme stekla popularnost. Čim je "Čokolada" postala hit, stigli su i problemi, a dok nije bilo većih hitova, onda je bila dobrodošla i voljena. Jako nezgodno vreme, samo je nekima očigledno teško da poveruju da se tako ozbiljan kriminal infiltrirao u estradu.​

Mada ovo neojugoslovenstvo bi joj se moglo obiti o glavu u Srbiji.

Prvi diskutabilan PR potez

Pa videćemo, ja se nadam da će preovladati komentari tipa "Malo i mi da punimo u Hrvatskoj"

Pa nije ni Ceca neki vokal ako ćemo iskreno. Jami je u to vreme stekla popularnost. Čim je "Čokolada" postala hit, stigli su i problemi, a dok nije bilo većih hitova, onda je bila dobrodošla i voljena. Jako nezgodno vreme, samo je nekima očigledno teško da poveruju da se tako ozbiljan kriminal infiltrirao u estradu.​
Miloše poštujem tvoje mišljenje, ali Cecu su ljudi slušali najviše zbog glasa i pesama, Brenu ne bih rekao baš zbog glasa. Njene glasovne mogućnosti je i sam Zahar dovodio u pitanje, više je bila show majstor nego vrhunska pevačica.

Ma kakav crni glas, ima specifičnu boju, ali da peva kao slavuj, ni približno. Neki mi kažu čak da im zvuči kao koza kad mekeće, iako lično nisam nikad koristio tu terminologiju. :D

Ok poštujem, i ja sam to čuo od nekih. Ali tolika popularnost.. toliki koncerti, i to kad nije bila miljenica vlasti. Marakana, Ušće 1 ... ne znam. To je moje mišljenje.

Back