Pesma za Evroviziju 2026: Učesnici i kompozicije

Pa ne kažem da ne zna, ali ako je prodala prava na tekst Mirni nema šta baš da se pita da li će učestvovati ili ne.

Svakako mislim da se preteruje, pričamo o Mirni ne o Karleuši.... Što reče neko Mirnu i rodna Subotica zaboravila lol

Pričamo o Mirni kojoj je poslednje pojavljivanje u javnosti bilo na ESC-u 2013. godine, lol. Skala nebitnosti bukvalno eksplodirala.
Pa ako nešto javno bojkotuješ, nebitno je da li ćeš se tamo pojaviti sa podrumarom ili sa zvezdom, svakako si izignorisao bojkot.

Što se tiče Mirne, ostvarila se želja nekim fanovima, tako da nije baš ni zaboravljena, niti nebitna. Možda ponudi nešto zanimljivo.
A nije je ni Subotica zaboravila. U februaru ove godine, nastupila je u Gradskoj kući zajedno sa Dušanom Svilarom i Subotičkim simfonijskim orkestrom.

Mirna je bila cak i u jednoj epizodi Ja volim Srbiju, sad koje godine to bese, ne mogu da se setim, ali relativno skoro.

Ne osporavam da možda ponudi top pesmu ali da je nebitna u oku javnosti, jeste, i to ne govorim kao da je loša stvar za bilo šta ili da bih je vređao, verovatno je i sama tako odlučila da bude, ali je nebitna 🤣

Pa nije više aktuelna, dugo nije snimala ništa novo, do nedavnog pokušaja sa sestrom, ali nije ni potpuno zaboravljena, kako pojedinci misle. Taj stav, da ako niko o nekom ili nečemu, ne priča u našem bližem okruženju, onda je to nebitno, očigledno ne pije vodu. Opet jedna paralela sa aktuelnom političkom situacijom. Otkad su neki pisali kako se sloboda oseća u vazduhu, kako će se promena desiti vrlo uskoro, a ono ni nakon 13 meseci otkako se protestuje, nema ni naznaka da će toga biti, niti da će izbori nešto ranije. Činjenica je da ima jako puno ljudi koji podržavaju režim, mnoge osobe rezonuju da ono što dobiju je samo zahvaljujući predsedniku itd, i to je realnost u Srbiji, a ne ono šta naše bliže društvo misli, nažalost.​

Koliko je ljudi moralo da glasa za jednu osobu kako bi se pojavila na toj listi želja?
Ne puno, ali kad smo kod toga, relevantnija je pojedinačna anketa, gde je 55 ljudi (35%) odgovorilo da Mirna treba da učestvuje na PZE, 54 je odgovorilo sa možda, i 49 sa ne. To što je neko vidi kao razumnu opciju za PZE, ne mora značiti da će mu biti favorit.​

Radujem se Zejni ali iskreno se bojim da ce joj ovaj naslov pesme odmoci jer ce sigurno biti mozgova tipa ovde alekse, milana cacija i slicnih koji ce u ovome videti problem :/
А да ли икад размишљаш том главом? Поента је и ДА ДОБИЈЕШ гласове од суседа којима је Југославија у најгорем сећању.

Ma to je totalna glupost, zamisli dođe Češka u 2025. godini da peva o Čehoslovačkoj. 🤣

Koja se btw za razliku od Jugoslavije nije raspala ratom nego uz čaše vina.

Mirna nema nijednu jedinu snimljenu pesmu, praktično od Ljubav je svuda. Mada, ni to ne možemo svrstati u njenu pesmu, jer je bila u grupi... Ja nju nikako ne mogu da smatram ozbiljnim izvođačem, žao mi je. Koliko se sećam, imala je samo lepuškastu boju glasa i to je to.

Ima Mirna i ovaj duet sa Grandovog festivala. Bože i ovaj beše pobednik Prvog glasa Srbije. 🤦‍♂️

Niko od njih karijeru nije napravio. Skoro sam u nekoj Blicovoj emisiji gledao Aleksandru Dabić koja se godinama muči da se probije; pokušala nakon 10 godina od tog PGS i u Zvezdama Granda, ni to joj nije pomoglo.

Ako razvali-ide podrška svakako. Dajem šansu. I meni je misterija kako je tada pobedila pored njih dve, a valjda su ona i Nevena bile u superfinalu.

Back