rs Srbija 2022: Konstrakta - In corpore sano

Jbt kad pogledaš kakva je trešerana naš televoting, Moldavija, Norveška, Rumunija.. Dobro smo mi i izabrali Konstraktu za Evroviziju. 😂
 
Bukvalno katastrofa, pogotovo onaj zenski glas
Pa to i ne treba da bude profi, niti treba pravi pevač.. To je za potrebe društvenih mreža, fora+kampanja.. Najveća poenta je u tekstu i snimcima, a što je ukombinovano sa Konstraktom..
 
U Finskoj daleko manja dijaspora, nego u Danskoj ali je sa trendom finog rasta poslednjih godina..
Kada nam Finska da dobre poene, to često znači da smo baš uboli i da ćemo da se plasiramo visoko. Željku su, recimo, 2004. dali 10, Mariji 2007. 12 poena, a sada su nam podelili po 7 poena i njihov žiri i publika. Iako i oni umeju da glasaju za komšijske zemlje, ipak su neutralni kada je dijaspora u pitanju.

Isto da se ne lažemo, ova 2 poena na televotingu iz Letonije su dobrim dijelom zasluga tamošnjih Rusa koji su mnogobrojni, mada je svakako lijepo vidjeti da smo nešto od te zemlje konačno ućarili po prvi put od ''Molitve'' a takođe i od Litvanije čiji se žiri zeznuo pa nam dao 1 ali vrijedan. :p
Ne verujem da je baš tako. Mora da je nešto drugo u pitanju. I ovde bih, kao kod Finske, uporedio te sada već davnije godine jer tada nije bila aktuelna neka posebna bliskost sa Rusijom.
2004. nam je Letonija dala 5 poena, za razliku od Litvanije (2) i Estonije (1). I 2005. su nam čak Letonci dali poen za razliku od druge dve baltičke zemlje, dok su nam 2007. i Litvanija i Estonija ponovo dale nulu, ali je Letonija 3. Uvek malo odskoče, a da je do Rusa, dobili bismo i od Estonije neki put (koja isto ima jako visok udeo ruskog stanovništva, približno isti kao :lv: ), a to se nikako ne dešava.

Kako god, drago mi je što smo oborili rekord po broju zemalja od kojih smo dobili poene u finalnoj večeri - Mariji 5 zemalja nije bilo dalo ništa a Konstrakti svega 4 (Danska, Estonija, Moldavija i Ukrajina)
Ja bih rekao pre da smo izjednačili rekord sa pet nula, jer ne može tako da se gleda.
Onamo samo televoting, a sada kombinacija jednog i drugog - nije uporedivo. ;)
 
Ne verujem da je baš tako. Mora da je nešto drugo u pitanju. I ovde bih, kao kod Finske, uporedio te sada već davnije godine jer tada nije bila aktuelna neka posebna bliskost sa Rusijom.
2004. nam je Letonija dala 5 poena, za razliku od Litvanije (2) i Estonije (1). I 2005. su nam čak Letonci dali poen za razliku od druge dve baltičke zemlje, dok su nam 2007. i Litvanija i Estonija ponovo dale nulu, ali je Letonija 3. Uvek malo odskoče, a da je do Rusa, dobili bismo i od Estonije neki put (koja isto ima jako visok udeo ruskog stanovništva, približno isti kao :lv: ), a to se nikako ne dešava.
A pa eto sam ti se odgovor nameće zbog čega nam je na televotingu Letonija do sada davala po neki poenčić više nego Estonija i Litvanija - dakle u pitanju je država sa najvećim procentom ruskog/slovenskog stanovništva u odnosu na druge dvije baltičke zemlje, ili ti misliš da Letoncima više leži ono što Srbija šalje nego u slučaju druga dva naroda pa otud nam daju veće poene?! :LOL:
Estonija je uspjela dobrim dijelom da integriše rusku manjinu, radi se o najnaprednijoj baltičkoj republici koja je pametno ishendlovala svoj odnos sa Rusijom u smislu da dotična ne bi koristila brojnu rusku zajednicu kao mašineriju koja bi rovarila protiv države u kojoj žive... Inače, velika većina estonskih Rusa je pro-evropski nastrojena i prilično kritički nastrojena prema svojoj matici, mnogi od njih se i ne izjašnjavaju kao Rusi niti žele da ih povezuju sa istom jer ih je na neki način sramota (iako ih imena i prezimena odaju).
Letonija kuburi sa Rusima otkako se osamostalila, nije uspjela da uklopi domicilne Ruse u svoje društvo niti je ikada željela, postoji ogromna netrpeljivost prema svemu ruskom pa se kod tamošnjih Rusa usljed odbačenosti stvorila averzija i mržnja prema Letoniji i samovoljno odbijaju adaptirati se u letonsku većinu dok sa druge strane im je jak nacionalni sentiment i ljubav prema Rusiji... Mnogi od njih nemaju doslovno nikakva prava još od raspada Sovjetskog saveza jer Letonija ne daje državljanstva onima koji ne govore letonski već samo ruski, postoji aparthejd prilikom zaposljenja iako je situacija danas malo bolja jer mladi Rusi se sve više privikavaju, mada i dalje postoje npr. zasebna mjesta u koja izlaze letonska i ruska omladina.
Pri tom, ko god je bivao na crnogorskom primorju prethodnih godina (prvenstveno u Budvi) mogao je zapaziti brojna kola letonskih tablica po gradu - naravno, nisu u pitanju nikakvi Letonci već etnički Rusi koji sve masovnije kupuju nekretnine a dobar dio se i naseljava sklapajući brakove sa lokalnim Srpkinjama i Crnogorkama... Takođe, oni koji su imali priliku da upoznaju neke od njih shvatili bi da su oni ''veći'' Rusi od onih iz Rusije, žive klasičan ''rašn lajf'' a uostalom i na društvenim mrežama se često može naići na komentare Rusa iz te zemlje koji izražavaju zahvalnost Srbiji usljed neuvođenja sankcija Rusiji.

Ja bih rekao pre da smo izjednačili rekord sa pet nula, jer ne može tako da se gleda.
Onamo samo televoting, a sada kombinacija jednog i drugog - nije uporedivo. ;)
Što ne bi bilo uporedivo hahah, pa kada bi se vraćali u prošlost takmičenja i gledali koji su sve sistemi bili korišteni, onda bi svaka komparacija izgubila smisao... :D Što se mene tiče a i zvaničnih rezultata - rekord je oboren, a na drugima je da tumače kako im volja.
 
Ma kakvi Rusi. Pa oni ni iz Rusije nikada za Srbiju nisu glasali.
Dok smo slali iole kompetitivne pjesme, itekako smo dobijali od Rusa pristojne bodove na televotingu, pogotovo u periodu između 2004. i 2008. godine... Kasnije kada smo postajali sve ''tanji i tanji'' sa pjesmama koje su nas predstavljale, izostajali su i glasovi za Srbiju... Njihov žiri nas je uglavnom kulirao, mada treba se podsjetiti da su u polufinalu i ruski žiri i publika dali Balkanici solidne poene, kao i to da je Nevena godinu dana poslije u finalu dobila 3 poena od ruskog televotinga. :)
Takođe, usljed neuvođenja sankcija od strane Srbije, u Rusiji tj. u njihovim medijima se Srbija spominje u superlativu pa tako da i oni Rusi koji do sada nisu čuli za Srbiju ili malo znaju o njoj, masovno su krenuli da se interesuju za našu zemlju proteklih par mjeseci, zaboravlja se i to da je Srbija ove godine od njihovog OGAE kluba dobila maksimalnih 12 poena tako da sam prilično siguran u to da su ove godine učestvovali, bilo bi finih poena i od žirija i od publike.
 
A ne znam kakvu su to korist od nas Rusi imali za vrijeme naše ''zlatne decenije'' pa su nas čašćavali visokim poenima... :D
Da se podsjetimo - Željko je od Rusije 2004. dobio 10 ako se ne varam a mi njima te godine dali 1 ili nijedan, iduće godine oni nama opet lijepe poene a mi njima ništa, Mariju su isto bili ispoštovali itd. Jednostavno, Rusija je tih godina bila neprimjetna sve dok nije pobijedila dok smo mi žarili i palili, zbog toga smo od njih uvijek dobijali solidne bodove a mi njima dodjeljivali siću...
Kasnije se okrenulo kolo sreće tj. sredinom prošle dekade kada su oni iz godine u godinu postajali sve ozbiljniji igrači redajući visok plasman za plasmanom a mi sve nebitniji po pitanju pjesama i rezultata, naravno da ćemo rokati bodovima Dinu, Polinu i Sergeja kada su im pjesme bile fenomenalne za razliku od naših, tek tada se kod nas počelo sa žalopojkama kako nas Rusi ignorišu na Evroviziji a svi su zaboravili kako smo mi njih ranije kulirali dok smo bili dominantniji. Na ruski žiri jedino imam zamjerke što nam u finalu nikada nisu udijelili ni boda otkako je uveden novi sistem, naročito u slučaju Nevene no barem je od njihove publike ućarila nešto...
U svakom slučaju su mi draži od Ukrajinaca koji nam godinama čak ni u polufinalima namjerno ništa ne daju, ove godine su dokazali da su anti-srpski orijentisani i da su ciljano po direktivi Konstraktu stavili na posljednje mjesto u finalu a plus smo po njihovom televotingu najniže bili rangirani uzimajući u obzir svih 39 zemalja, nemojte mi samo reći da je u pitanju koincidencija lol.
 
Back
Top