rs Srbija 2025: Princ - Mila

Meni je drago na kraju da je on ovako nebitan pobedio, prvo što se više nadam se neće prijavljivati a i da se prijavi neće otići, a drugo što ne bih želo da su Haremke, Mimi ili Vukayla bile naše predstavnice za vreme ovakvog stanja u državi.

Super bi bilo da ispadnemo, RTS to zaslužuje trenutno, a i malo da konačno stave prst na čelo i da shvate da nismo bezbedni kako su to oni umislili i da moraju da se potrude svake godine, a prvo treba sve da menjaju iz korena.

Pomirili smo se, lagano, a oni koji već nisu, lagano treba da počnu da se mire sa sve evidentnijim ispadanjem iz pf-a.
Na kladionicama iz dana u dan % na prolazak sve veći (sada već dobrih 60%) vi i dalje o sigurnom ispadanju. Neki treba da počnu da se mire sa time da je gotovo siguran finalista.

Tim bi pre svega mogao malo da se promeni, da dođu neka nova, mlađa, sposobnija lica koja će uspeti da se izbore za svaki kadar, za sve što je potrebno da se prenese zamisao nastupa. Malo je blamantno da se trenurni tim hvali ispadanjem stene iz kamiona, da priča kako organizatori ne dozvoljavaju drugačije kadrove (a mnogima su dopustili), da pričaju neke bajke kako nam je NF u tri najbolja u Evropi, dok dosta stvari koje čine jedan festival ne funkcionišu...

Super bi bilo da ispadnemo, RTS to zaslužuje trenutno, a i malo da konačno stave prst na čelo i da shvate da nismo bezbedni kako su to oni umislili i da moraju da se potrude svake godine, a prvo treba sve da menjaju iz korena.
A zašto mora da se ispadne da bi se nešto promenilo u pristupu esc-u. Razumem da neko ne podnosi Princa ali želeti da ispadne je suludo, ipak prvenstveno predstavlja Srbiju pa tek onda sebe.

Ajde da mi fanovi insistiramo i tako vršimo pritisak da se nešto promeni, da dajemo predloge, počevši recimo od promena pravilnika glasanja pze pa sve do nastupa na Evroviziji. Ima tu mnogi stvari koje treba menjati ali sam siguran da ljudi u našem timu daju sve od sebe da se izbore za svaki dobar kadar i za sve što može doprineti dobrom plasmanu. Naravno u svakom žitu ima i kukolja, ali ko zna šta tu sve ima iza kulisa što mi ne znamo u pregovorima sa organizatorima. Nismo mi baš Francuska ili Italija pa da finansiramo esc i imamo šta god poželimo. Ne treba za sve kriviti RTS nisu oni baš svemogući ali da moraju mnogo bolje, moraju.

U ovakvoj situaciji je dosta upitno održavanje PZE 2026 bez obzira na plasman Princa.Realniji je interni izbor.

S obzirom da smo pricali o poredjenju zvezdetine Princa i Teya Dore, ja se secam koliko je proslogodisnja sezona bila lepa za pratiti, Teya koja je befriendovala Lazanju i Raiven, razmenjivala komplimente sa Ukrajinkom, druzili se kroz celu sezonu, fanovi je obozavali.

Mucenom Princu je u tom smislu highlight godine sto mu je prebitni Belgijanac lajkovao sliku na insta. Pa i ta promocija za koju se pise kako je ove godine ekstra, ja ne znam samo na sta se misli? Na onaj prebitni cover u Adidas trenerci ili?

Ova reakcija Australijanca mi se posebno svidja:

1745866809314.webp

Sve ce se ustresli od toga da li smo ostali u finalu ili ostvarili top 5 (osim 1. mesta) u finalu.
Ekipa koja je zaduzena za ESC s RTS-a je decenijama skoro pa ista. I većina njih posle svih godina nemaju pojma ko su čak i gde bili pobednici ESC-a, a još manje ko je učestvovao,,odnosno ponovio učešće.
Oni svakako uživaju. Ili obavljaju svoj posao kao svako od nas svoj. Nekima je svejedno, neke to smara, a neki uživaju.
Zato manje strasti, čuvajte živce, uživajte u programu i navijajte za svoju zemlju.

Mucenom Princu je u tom smislu highlight godine sto mu je prebitni Belgijanac lajkovao sliku na insta. Pa i ta promocija za koju se pise kako je ove godine ekstra, ja ne znam samo na sta se misli? Na onaj prebitni cover u Adidas trenerci ili?
Pa pored Red Sebastiana sa kojim je baš dobar, druži se i sa Adonisom. Sa Bošnjakom i Ninom je isto ok, vidim da se zabavljaju i ćaskaju međusobno na žurkama.
Ali očigledno baš svugde mora da se nađe mana i provuče neki negativan epitet poput ovog "mučeni."

Apsolutno se slažem da, čak i u slučaju ispadanja, ne bi bilo nikakvih suštinskih promena — već eventualno privremeno povlačenje sa ESC-a uz izgovor: „Nemamo trenutno dovoljno finansijskih sredstava za učešće.“
Možemo mi ovde godinama predlagati ideje — od kojih su mnoge zaista odlične — ali kontinuiranih tj. dobrih rezultata i dalje nema i ne naziru se.

Da li išta od toga o čemu ,,tupimo zube" godinama dopire do RTS-a?

Nažalost, ne. Ili vrlo neznatno. Osim promene imena u PZE i primetnog truda 2022. godine, sve ostalo iz godine u godinu stagnira ili čak rapidno opada — od kvaliteta pesama do njihovog vizuelnog identiteta.

Stičem utisak da je PZE 2025 bio neka probna, početna godina formata, dok je PZE 2022 bio vrhunac — iskorak u odnosu na Beoviziju, da, ali sada već i evidentne slučajnosti da se par konkurentnih i konkretnih pesama pijavilo baš te godine.

Pitao sam i članove OGAE-a ovde više puta, da li su ikada uputili makar sugestiju ako ne konkretno i najlogičnije pitanje RTS-u, da se napokon dozvoli izvođenje pesama na PZE-u na bilo kom jeziku (kako se to u savremenoj Evropi i radi danas), bez ograničenja na srpski i jezike nacionalnih manjina ili famozni odnos 50:50%.
Nažalost, nikada nisam dobio odgovor.

Vreme kada je emocija pesme sama po sebi bila dovoljna za vrhunski plasman odavno je prošlo — osim ako se ne radi o nekom ,,remek-delu" . A kako da se publika poveže s pesmom koja nema ni osnovni titl na engleskom? Mada sam titl takodje nije nikakav ogroman pomak već nešto što mora biti pod ,,podrazumeva se". Bilo ga je već ranije ali konstatujem to samo u prilog stagniranja i nezainteresovanosti.

Pevati samo „Mila aaaa oooo eee“, dok ostatak pesme ostaje nerazumljiv — nije put do šire publike a time ni do dobrog rezultata.Tekst pesme nije presudan faktor, ali čak i najčudniji ili najbizarniji tekst na jeziku poznatom masama, tvrdim, ima veću šansu da pronađe publiku nego onaj koji većina evropljana a time i glasača, ne razume.

Dok se taj osnovni pristup ne promeni, uz mnogo ozbiljniju i profesionalniju strategiju RTS-a ali i sugestiju onih koji verujem mogu da je upute, teško da ćemo videti stabilne rezultate — ili će se oni događati tek jednom u deset godina, a ako vam je za utehu.

Preopširno, znam i sorry, ali bar trud je za RiSpEkT. 🤪

S obzirom da smo pricali o poredjenju zvezdetine Princa i Teya Dore, ja se secam koliko je proslogodisnja sezona bila lepa za pratiti, Teya koja je befriendovala Lazanju i Raiven, razmenjivala komplimente sa Ukrajinkom, druzili se kroz celu sezonu, fanovi je obozavali.

Ova reakcija Australijanca mi se posebno svidja:

View attachment 33434
Šta znam, bacih pogled i vidim da se prati sa svim drugim učesnicima koje sam gledao, komentarisali su mu onaj snimak kad svira bubnjeve svi osim Melody a uključili su se i Kaj u komunikaciju. I Teya se držala ex-Yu dvojca i razmjenjivala komentare sa Jerry ali ne vidjeh neku jaču interakciju između njih dve uživo (osim kad su prošle u finale pa čekali svi iza scene)

Zaista ne treba ići u krajnost, o kom god pravcu da pričamo, botovanju ili spuštanju, nema potrebe 😀

Moralo bi mnogo štošta ključno u ovoj zemlji da se promeni, da bi onda moglo da se normalno razmatra o našem aktivnijem i posvećenijem učešću na ESC

Jos jedna velika istina koja se neprestano ponavlja. Ovo je najtoksicniji forum ikada, sa najnegativnijim ljudima, uvek. Isto bi tako bilo i da imamo pobednicku pesmu. Jezivo.

Ako me neko pita zasto i dalje ulazim. Nema pojma stvarno.

Kao neko ko je na forumu 13 godina, mogu da kazem da ovo uopste nije tacno, pogotovo ne na srpskoj temi. Ovo je prvi put od kad pratim ESC da su uglavnom negativni komentari o predstavniku Srbije. Mozda je nekada bilo kritika ali to nikad nije bilo nego kolektivno mislenje.

Razumem ogorcenost nasim ovogodisnjim predstavnikom, ali ovo je previse subjektivan post. Bukvalno promocija prosle godine je bila nepostojeca, pesma koja je trebala da bude siguran finalista je dosla u situacija da udje jedva za par poena. Da li je do nje, RTS ili njenog tima ne znam.

Ja znam samo da je toliko negativna atmosfera bila u periodu pze-a, a sada je još gore. Neki jednostavno ne mogu da se pomire sa tim da nas predstavlja neko koga oni lično nikad ne bi pustili na svojoj plejlisti.

Nije konstruktivna kritika omalovažavanje svega što snimi, sa kim god se slika, šta god obuče, svaki njegov potez je od strane nekih dočekan na nož. Nije sve sjajno, ali brate valjda bar nešto valja, budite bar malo realni. Priznajem da ja nisam uvek, da ga nekad hvalim više nego što bi trebalo, ali to radim baš iz razloga jer ga neki toliko hejtuju.

Kriterijumi su očigledno u minusu čim vam Princ ima super promociju. Da, Teya i Luka su imali nepostojeće promocije, ali nije baš nešto spektakularna ni Prinčeva što je obišao par televizijskih emisija. One covere koje snima u trenenerci ne bih ni spominjao, to je blam, kao i one promo fotke Dejana Milićevića.
Konstrakta je najbliža odličnoj promociji, ali je čak i to moglo mnogo jače, trud se osetio tek na ispraćaju.

Razumem ogorcenost nasim ovogodisnjim predstavnikom, ali ovo je previse subjektivan post. Bukvalno promocija prosle godine je bila nepostojeca, pesma koja je trebala da bude siguran finalista je dosla u situacija da udje jedva za par poena. Da li je do nje, RTS ili njenog tima ne znam.
OK razumem da mozda zvuci tako ali ja stvarno ne vidim neku veliku razliku izmedju Teya Dore i Princa ove godine u smilsu promocije...Oboje su isli na pre partyije, Teya je takodje imala cover Dzanum na zvanicnom ESC kanalu, Ramonda je imala i vrhunski spot koji je izgledao jako skupo. Ne vidim to kao neki veliki kiks, radjeno je maltene sve isto sto i svake godine sa vecinom nasim predstavnika. Da je moglo vise i da je sama pesma zaslusila jacu promociju to jeste.

U cemu je po tebi Princeva promocija ove godine jaca? Cinjenica jeste da ove godine sve dosta povrsnije pratim zbog situacije u zemlji, tako da ostavljam mogucnost da mi je nesto promaklo :D

Last edited:
Back