Nece Crna Gora da se vrati u skorije vreme. Makedonija da, Crna Gora, ne bih rekao.Ja mislim da ce se vratiti neke od tih zemalja. RTCG je praktično to nagovestila. Mislim da je Britanija preskupa za te neke zemlje da nastupe.
Postoji priča da ce se Turska vratiti ako Erdogan izgubi izbore.
Imali bi smo novi duo Jermenija-Azerbejdzan. Bez diplomatskih odnosa, konstantne provokacije od strane onih, zna se na koje mislim, dok siptarski policajci pucaju na srpsku decu samo zato sto su Srbi.Izgubili smo rat(ove), uzeli nam teritoriju. Sad jos samo da legitimizuju sve, kraj price. Bilo bi gotovo mnogo ranije da su imali dozvolu UN za bombardovanje.
Vrlo moguce da ce uci u UN nakon sto potpisemo ovo francusko-nemacko cudo, i onda ne vidim sta je problem sa Kosovom na ESC i sto bi vlada ili ko vec terao RTS da se povlaci.
To se nikada neće desiti, da BBC, TVE, RAI, ARD i TV France pristanu da sednu u isti koš sa ČT, TVP ili RTS je nerealno. Oni će imati povlašćen položaj jer su najveći servisi i to se neće menjati. A i vratiće se ostale zemlje.Jedino mi pada na pamet da se zemljama velike petorke ukine automatsko finale i da budu ravnopravni sa ostalima.
Ne da si promašio poentu mog komentara nego ono. Ja lepo kažem, mi tamo nemamo moć da ucenjujemo. Nije RTS nikakav zlotvor, ovakav kakav je još i dobar, ali nemojmo sad da se pravimo da mi tamo imamo lep ugled ili uticaj pa da nekome nešto uslovljavamo: to može samo velika petorka koja zato recimo ima i direktan prolazak u finale svake godine. O politici i tome ko je kakvu propagandu širio neću da dužim, nije tema. Svi su širili propagandu, samo su neki imali i zaleđinu a mi smo se 90-ih kurčili bez pokrića i tu se priča završava.Ahaha, a ko spominje da treba EBU da nam se sagne?!
Radi se o tome da treba pokazati stav i zube ma kakav god ishod bio, sigurno nam ništa dobro neće donijeti ako pognute glave budemo ćutali i prihvatali sve što od nas traže da progutamo, a ovako tom ucjenom nema šta da izgubimo.
Takođe, nigdje nisam spomenuo ni da RTS ima bilo kakav uticaj u EBU a evo ti predstavljaš kao RTS kao nekakvog apokaliptičnog zlotvora i još spominješ nešto što je bilo prije 20 i kusur godina, kada smo već kod toga - srpski mediji u to vrijeme su ''male bebe'' po pitanju propagande naspram hrvatskih i albanskih samo što se njima naravno sve oprašta jer su miljenici Zapada, da nismo izgubili medijski rat '90-tih danas bi situacija bila znatno drugačija.
Uostalom, EBU sada nije u poziciji da gubi sigurne zemlje učesnice jer su za kratko vrijeme ostali bez giganata poput Rusije i Turske (odoše i Bjelorusija, Makedonija i Crna Gora u međuvremenu), svakako im se treba staviti do znanja da primajući te teroriste (kako bi nadomjestili gubitak) za koje je pitanje da li bi uopšte i učestvovali svake godine, Srbiju će izgubiti a vrlo dobro su svjesni i koliko je brojna i naša dijaspora širom Evrope pa im se to nikako ne bi isplatilo.
@omikron
I mene još više zaboli što se ovdje navija za dovlačenje tzv. Kosova samo da bi imali 2 boda na televotingu od ekipe iz Zubinog Potoka i Leposavića lol.
Moguće. I dalje će napraviti bolji rezultat nego tzv. negenerične.Spasi nas, Lorin, svojom generičnošću, nema je dovoljno ove godine.![]()
Iz svakog tvog posta isijava onaj klasični autošovinizam usmjeren ka Srbiji, evo sada indirektno opet pokušavaš nametnuti tezu kako RTS nema lijep ugled ili uticaj u EBU-u a da pri tom ja nigdje nisam napisao da ga ima već da bi naše pravo bilo da reagujemo ucjenom jer ionako nemamo šta izgubiti...Ne da si promašio poentu mog komentara nego ono. Ja lepo kažem, mi tamo nemamo moć da ucenjujemo. Nije RTS nikakav zlotvor, ovakav kakav je još i dobar, ali nemojmo sad da se pravimo da mi tamo imamo lep ugled ili uticaj pa da nekome nešto uslovljavamo: to može samo velika petorka koja zato recimo ima i direktan prolazak u finale svake godine. O politici i tome ko je kakvu propagandu širio neću da dužim, nije tema. Svi su širili propagandu, samo su neki imali i zaleđinu a mi smo se 90-ih kurčili bez pokrića i tu se priča završava.
Ne vidim nijedan pozitivan ishod ucene i eventualnog povlačenja Srbije sa ESC ako Kosovo učestvuje sem eventualnih pozitivnih reakcija desničarskih partija. A RTS ne treba da brine o tome šta će im reći Boško Obradović ili DSS već da vodi računa o tome da zadrži atraktivne sadržaje (u šta svakako spada i Evrovizija) i saradnju sa EBU. Uostalom, ako republička Vlada pristane na taj sporazum (a to je preduslov za ulazak Kosova u ITU i onda u EBU), šta ima RTS da izigrava poslednjeg mohikanca i borca za Kosovo.
Da je Tijanić živ, RTS bi se povukao, kao što se 2011. Srbija povukla sa nekakvog "Eurovision Young Dancers" 2011.
Ovo je iz nekog rendom članka:
"Evropska radiodifuzna unija (EBU), koja je organizator Eurosonga, pozvala je Kosovo da učestvuje na takmičenju Eurovision Young Dancers, zbog čega Srbija, pišu srpski mediji, neće poslati svog predstavnika na takmičenje.
Kosovo dosad nije priznalo deset zemalja članica Evropske unije, od kojih nijedna ne šalje predstavnika na takmičenje, sa izuzetkom Grčke.
Direktor Radio televizije Srbije, Aleksandar Tijanić, smatra da činjenica da Srbija ne šalje predstavnika na takmičenje govori dovoljno o tome šta oni misle o postupku EBU."
Samo nam još to nedostaje.A i bilo bi fora da se uvede kategorija Eurovision: rest of the world (npr. JAR, Turkmenistan, Japan, Indija, Nikaragva) i odrzi se posebno.natjecanje gdje dobijemo 2 pjesme, po jednu u svakoj polufinalnoj svrsilnici
Ukoliko Kosovo debituje sledeće/one tamo godine, ima velike šanse da u narednih 10 godina pobedi. Ukoliko ih ne priznamo u trenutku pobede (organizovanja evrovizije), a evrovizija bude u Prištini, šta ćemo onda, pravićemo se blesavi?![]()