ESC 2023 – Liverpul, Ujedinjeno Kraljevstvo: opšte, arena, grafika, scena

Ja mislim da ce se vratiti neke od tih zemalja. RTCG je praktično to nagovestila. Mislim da je Britanija preskupa za te neke zemlje da nastupe.

Postoji priča da ce se Turska vratiti ako Erdogan izgubi izbore.
Nece Crna Gora da se vrati u skorije vreme. Makedonija da, Crna Gora, ne bih rekao.
Izgubili smo rat(ove), uzeli nam teritoriju. Sad jos samo da legitimizuju sve, kraj price. Bilo bi gotovo mnogo ranije da su imali dozvolu UN za bombardovanje.

Vrlo moguce da ce uci u UN nakon sto potpisemo ovo francusko-nemacko cudo, i onda ne vidim sta je problem sa Kosovom na ESC i sto bi vlada ili ko vec terao RTS da se povlaci.
Imali bi smo novi duo Jermenija-Azerbejdzan. Bez diplomatskih odnosa, konstantne provokacije od strane onih, zna se na koje mislim, dok siptarski policajci pucaju na srpsku decu samo zato sto su Srbi.

Jos je Milorad Cavic popio dozivotnu suspenziju samo zbog majice "Kosovo je Srbija".

Ne kaze se dzabe, ko god da nas je prokleo, nije dangubio.

Jedino mi pada na pamet da se zemljama velike petorke ukine automatsko finale i da budu ravnopravni sa ostalima.
To se nikada neće desiti, da BBC, TVE, RAI, ARD i TV France pristanu da sednu u isti koš sa ČT, TVP ili RTS je nerealno. Oni će imati povlašćen položaj jer su najveći servisi i to se neće menjati. A i vratiće se ostale zemlje.
Ahaha, a ko spominje da treba EBU da nam se sagne?! :ROFLMAO:
Radi se o tome da treba pokazati stav i zube ma kakav god ishod bio, sigurno nam ništa dobro neće donijeti ako pognute glave budemo ćutali i prihvatali sve što od nas traže da progutamo, a ovako tom ucjenom nema šta da izgubimo.
Takođe, nigdje nisam spomenuo ni da RTS ima bilo kakav uticaj u EBU a evo ti predstavljaš kao RTS kao nekakvog apokaliptičnog zlotvora i još spominješ nešto što je bilo prije 20 i kusur godina, kada smo već kod toga - srpski mediji u to vrijeme su ''male bebe'' po pitanju propagande naspram hrvatskih i albanskih samo što se njima naravno sve oprašta jer su miljenici Zapada, da nismo izgubili medijski rat '90-tih danas bi situacija bila znatno drugačija.

Uostalom, EBU sada nije u poziciji da gubi sigurne zemlje učesnice jer su za kratko vrijeme ostali bez giganata poput Rusije i Turske (odoše i Bjelorusija, Makedonija i Crna Gora u međuvremenu), svakako im se treba staviti do znanja da primajući te teroriste (kako bi nadomjestili gubitak) za koje je pitanje da li bi uopšte i učestvovali svake godine, Srbiju će izgubiti a vrlo dobro su svjesni i koliko je brojna i naša dijaspora širom Evrope pa im se to nikako ne bi isplatilo.

@omikron
I mene još više zaboli što se ovdje navija za dovlačenje tzv. Kosova samo da bi imali 2 boda na televotingu od ekipe iz Zubinog Potoka i Leposavića lol.
Ne da si promašio poentu mog komentara nego ono. Ja lepo kažem, mi tamo nemamo moć da ucenjujemo. Nije RTS nikakav zlotvor, ovakav kakav je još i dobar, ali nemojmo sad da se pravimo da mi tamo imamo lep ugled ili uticaj pa da nekome nešto uslovljavamo: to može samo velika petorka koja zato recimo ima i direktan prolazak u finale svake godine. O politici i tome ko je kakvu propagandu širio neću da dužim, nije tema. Svi su širili propagandu, samo su neki imali i zaleđinu a mi smo se 90-ih kurčili bez pokrića i tu se priča završava.

Ne vidim nijedan pozitivan ishod ucene i eventualnog povlačenja Srbije sa ESC ako Kosovo učestvuje sem eventualnih pozitivnih reakcija desničarskih partija. A RTS ne treba da brine o tome šta će im reći Boško Obradović ili DSS već da vodi računa o tome da zadrži atraktivne sadržaje (u šta svakako spada i Evrovizija) i saradnju sa EBU. Uostalom, ako republička Vlada pristane na taj sporazum (a to je preduslov za ulazak Kosova u ITU i onda u EBU), šta ima RTS da izigrava poslednjeg mohikanca i borca za Kosovo.

Last edited:
Ne da si promašio poentu mog komentara nego ono. Ja lepo kažem, mi tamo nemamo moć da ucenjujemo. Nije RTS nikakav zlotvor, ovakav kakav je još i dobar, ali nemojmo sad da se pravimo da mi tamo imamo lep ugled ili uticaj pa da nekome nešto uslovljavamo: to može samo velika petorka koja zato recimo ima i direktan prolazak u finale svake godine. O politici i tome ko je kakvu propagandu širio neću da dužim, nije tema. Svi su širili propagandu, samo su neki imali i zaleđinu a mi smo se 90-ih kurčili bez pokrića i tu se priča završava.

Ne vidim nijedan pozitivan ishod ucene i eventualnog povlačenja Srbije sa ESC ako Kosovo učestvuje sem eventualnih pozitivnih reakcija desničarskih partija. A RTS ne treba da brine o tome šta će im reći Boško Obradović ili DSS već da vodi računa o tome da zadrži atraktivne sadržaje (u šta svakako spada i Evrovizija) i saradnju sa EBU. Uostalom, ako republička Vlada pristane na taj sporazum (a to je preduslov za ulazak Kosova u ITU i onda u EBU), šta ima RTS da izigrava poslednjeg mohikanca i borca za Kosovo.
Iz svakog tvog posta isijava onaj klasični autošovinizam usmjeren ka Srbiji, evo sada indirektno opet pokušavaš nametnuti tezu kako RTS nema lijep ugled ili uticaj u EBU-u a da pri tom ja nigdje nisam napisao da ga ima već da bi naše pravo bilo da reagujemo ucjenom jer ionako nemamo šta izgubiti...

Mi se tokom '90-ih nismo ''kurčili'' bez pokrića, jednostavno nismo imali jaka leđa i podršku Zapada a da jesmo sve bi nam bilo oprošteno, isto kao što Hrvatska na svakih 50-ak godina sprovede po jedan genocid i etničko čišćenje nad Srbima a da nikakve posljedice ne snosi nego cijeli svijet zažmuri na to kao da se ništa nije ni desilo.

Razumio bih sa taktičke strane da nam odgovara upad tzv. Kosova na Evroviziju jer bi nam kao davali puno televoting poena, ovako znamo da od toga nema ništa pa nam pored Ukrajine koja je ionako antisrpski nastrojena ne treba još neprijatelja koji će nas nulirati, to bi bukvalno bila sahrana Srbije na ovom takmičenju a o ponovnoj pobjedi bi mogli samo sanjati.

Ujedno ovim završavam diskusiju jer nam se stavovi ni u čemu ne poklapaju, tako da ne bih da produbljujem raspravu! :censored:

Molio bih administratora Milosa da se na ovom forumu zabrani bilo kakva debata o tzv. Kosovu jer onda na forumu nastane treci svetski rat.

Kad ovi nasi tupavi politicari priznaju to tzv. Kosovo i neka ga priznaju vise pa neka se lepo nose u pm sto se cetvrt veka kecaju oko toga, onda mozemo da pricamo o tome. Do tad neka se lepo zabrani bilo kakva diskusija na tu temu.

I ja da zavrsim na ovu temu: mi smo sahranjeni jos 90ih, jer smo satanizovani, predstavljeni kao najgori zlikovci, uvalili nam najgore moguce sankcije, a i dan danas nas svi satanisu i demonizuju da te je prosto sramota da si Srbin i da u inostranstvu ne smes da kazes da si Srbin. Eto do cega su ovi nasi politicari doveli. Do toga da nas bude sramota sto smo Srbi, i da smo mi Srbi krivi sto smo uopste zivi. Eto toliko.

Srbija je sahranjena na Evroviziji ako nam Kosovo* da nulu lol

Pa mi smo pobedili a neke zemlje su nam dale nulu, molim vas uozbiljimo se.

Da je Tijanić živ, RTS bi se povukao, kao što se 2011. Srbija povukla sa nekakvog "Eurovision Young Dancers" 2011.

Ovo je iz nekog rendom članka:

"Evropska radiodifuzna unija (EBU), koja je organizator Eurosonga, pozvala je Kosovo da učestvuje na takmičenju Eurovision Young Dancers, zbog čega Srbija, pišu srpski mediji, neće poslati svog predstavnika na takmičenje.

Kosovo dosad nije priznalo deset zemalja članica Evropske unije, od kojih nijedna ne šalje predstavnika na takmičenje, sa izuzetkom Grčke.

Direktor Radio televizije Srbije, Aleksandar Tijanić, smatra da činjenica da Srbija ne šalje predstavnika na takmičenje govori dovoljno o tome šta oni misle o postupku EBU."

Rekao bih da to nije zbog Tijanica bilo, nego jer je tada bilo svega 3 godine od jednostranog i neustavnog proglasenja. Sada postoji veliki broj takmicenja na kojima "kohabitiramo" sa nasom juznom pokrajinom.

Sve u svemu, ne vidim nova pridruzivanja narednih par godina, barem po prici EBU.

Ma moja neka procena je da Kazahstan ima čemu da se nada eventualno kao sledeći debitant i ima veće šanse od RTK. Ako stvarno ode Australija, EBU-u će trebati KZ zbog para lol

Ovako predviđaju Marsovci

Attachments

• Screenshot_20230309_201214_My Eurovision Scoreboard.webp
    Screenshot_20230309_201214_My Eurovision Scoreboard.webp
    120.8 KB · Views: 25
Svake godine ista priča oko Kosova. Mene iskreno ne interesuje da li će učestvovati ili ne, generalno ih ne doživljavam uopšte tako da ono... A mislim da ne treba ni najmanje strahovati oko našeg povlačenja, jer ne postoji nijedan legitiman razlog za to.

A i bilo bi fora da se uvede kategorija Eurovision: rest of the world (npr. JAR, Turkmenistan, Japan, Indija, Nikaragva) i odrzi se posebno.natjecanje gdje dobijemo 2 pjesme, po jednu u svakoj polufinalnoj svrsilnici

Awkward Chrissy Teigen GIF by NBC

Ukoliko Kosovo debituje sledeće/one tamo godine, ima velike šanse da u narednih 10 godina pobedi. Ukoliko ih ne priznamo u trenutku pobede (organizovanja evrovizije), a evrovizija bude u Prištini, šta ćemo onda, pravićemo se blesavi?😅

Dok se apsolutno ne reši svako pitanje oko Kosova, ne interesuje me više da li će biti samostalno, deo Srbije, deo Albanije, prekookeanska USA teritorija, šta god, ali dok se naš zvanični stav ne promeni, nisam za njihovo učestvovanje.

A i bilo bi fora da se uvede kategorija Eurovision: rest of the world (npr. JAR, Turkmenistan, Japan, Indija, Nikaragva) i odrzi se posebno.natjecanje gdje dobijemo 2 pjesme, po jednu u svakoj polufinalnoj svrsilnici
Samo nam još to nedostaje.

No-no-Supernatural.gif

Moj top 31 (za sada):

1. Srbija :rs:
2. Norveška :no:
3. Slovenija :si:
4. Italija :it:
5. Moldavija :md:
6. Španija :es:
7. Austrija :at:
8. Češka :cz:
9. Finska :fi:
10. Island :is:
14. Kipar :cy:
15. Velika Britanija :gb:
16. Belgija :be:
17. Estonija :ee:
18. Izrael :il:
19. Holandija :nl:
20. Francuska :fr:
24. San Marino :sm:
25. Danska :dk:
26. Ukrajina :ua:
27. Poljska :pl:
28. Švajcarska :ch:
29. Rumunija :ro:
30. Hrvatska :hr:

Ukoliko Kosovo debituje sledeće/one tamo godine, ima velike šanse da u narednih 10 godina pobedi. Ukoliko ih ne priznamo u trenutku pobede (organizovanja evrovizije), a evrovizija bude u Prištini, šta ćemo onda, pravićemo se blesavi?😅

Bicemo ponosni na uspesnu organizaciju javnog servisa nase AP lol

To sto je za strance to delulu nije nas problem.

Moj Top 31:

1. Finska
2. Srbija
3. Norveska
4. Francuska
5. Ceska
6. Nemacka
7. Hrvatska
8. Austrija
9. Estonija
10. Ukrajina

11. Island